vineri, ianuarie 21, 2022

Cum vor fi testați elevii care se întorc la școală după ce s-au vindecat de COVID. Anunțul ministrului Educației

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, miercuri, că au fost clarificate aspectele legate de testarea elevilor care vor să revină la şcoală începând cu a opta zi de la infectarea cu SARS-CoV-2, precizând că urmează să se publice în Monitorul Oficial o completare la ordinul comun cu ministrul Sănătăţii, potrivit Agerpres.

El a menţionat, într-o declaraţie de presă, că sunt trei situaţii posibile. Acolo unde există, cabinetele medicale şcolare au obligaţia testării elevilor, iar unde nu sunt astfel de cabinete Direcţia de sănătate publică va organiza echipe mobile. Totodată, elevii se pot testa oriunde altundeva şi vor prezenta rezultatul negativ.

„E regretabil că printr-o adresă semnată de un funcţionar al Ministerului Sănătăţii s-au adus completări unui ordin comun de ministru, lucru ilegal, deoarece o adresă nu este un act administrativ de natură a aduce completări unui ordin de ministru. (…) S-a înlăturat acest neajuns, s-a rectificat şi astăzi se va publica în Monitorul Oficial completarea la ordinul comun de ministru prin care am clarificat integral această situaţie”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

 

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner