Cutremur pe scena politică din Franţa: Preşedintele Parlamentului – inculpat de justiţie

Richard Ferrand
Foto: facebook.com

Cutremur pe scena politică franceză: Richard Ferrand, preşedintele Parlamentului francez (Assemblée nationale), membru de seamă al partidului prezidenţial, a fost inculpat noaptea trecută.

Capul de acuzare este legat de însușirea de bunuri necuvenite, într-o afacere legată de nişte asigurări de sănătate din regiunea Bretania, a informat RFI.

  • Richard Ferrand, al 4-lea personaj în statul francez în calitatea sa de Presedinte al Parlametului, a fost inculpat după ce a fost audiat timp de aproape 15 ore de judecătorii de instrucţie.

Afacerea în care este suspectat este mai veche, din vremea când Ferrand a fost director al Mutuelles de Bretagne (grupare de asigurări de sănătate) între anii 1998 şi 2012.

Numele suspectului a fost făcut public prima oară în acest scandal în 2017 de săptămânalul Le Canard enchaîné. Pe vremea aceea Richard Ferrand a fost nevoit să demisioneze din postul de ministru al coeziunii teritoriilor.

Potrivit sursei citate, Ferrand vrea să se menţină în post. «Sunt decis să-mi continui misiunea» a scris presşedintele Parlamentului într-un comunicat de presă.

  • Apropiat încă de la bun început al lui Emmanuel Macron, Richard Ferrand, figură importantă a partidului prezidenţial, beneficiază acum de sprijinul total al preşedintelui Republicii, afirmă surse de la palatul Elysée, citate de RFI.