Dacian Cioloș amenință că PLUS va ieși de la guvernare

dacian ciolos plus

Copreședintele USR PLUS, Dacian Cioloș, a amenințat, din cadrul unui post de televizune, că va părăsi coaliția de guvernare dacă partenerii din Executiv nu își vor respeta angajamentele. Mai mult, el acuză că nici reformele n-au avansat așa cum și-ar fi dorit formațiunea PLUS și că nu simte “apetit la colegii din coaliție” pentru acestea.

„E devreme să facem genul ăsta de evaluare pe ministere. Avem discuții, dacă nu săptămânal, o dată la două săptămâni, cel puțin am discuții cu miniștri apropo de felul cum evoluează lucrurile. Cu siguranță, în toamnă o să ne facem propria noastră evaluare, și a miniștrilor noștri și a felului cum evoluează echipa pe care am trimis-o în Guvern. Va fi după congres.

Va trebui o evaluare în coaliție a guvernului, ca atare, nu doar a unor miniștri.

Se vede cu ochiul liber, reformele n-au avansat așa cum noi ne-am fi dorit. Mă refer la reforma administrației publice, o creștere a performanței prin depolitizare. Asta înseamnă organizarea de concursuri pentru ocuparea posturilor, mai ales la cele de conducere, claritate în evoluția profesională pentru cei care lucrează acolo, fără proptele politice sau sinecuri (…) fără lucrurile acestea n-avem cum să facem reforme eficiente”, a spus Dacian Cioloș, la Digi24.

Co-președintele USR-PLUS a precizat că nu dă termene, însă că “dacă a trecut un an de zile și nu vedem reforme trebuie să ne punem întrebări ce a funcționat și mai ales ce n-a funcționat și să vedem dacă există într-adevăr la pertenerii noștri de guvernare un apetit de reforme”. Totodată, demnitarul a mai spus că USR PLUS va face o analiză în toamnă privind performanțele propriilor miniștri.