Dacian Cioloş – atacat chiar de un fost ministru din cabinetul său

Fostul premier Dacian Cioloş a fost atacat sâmbătă chiar de un fost ministru din cabinetul pe care acesta l-a condus – Violeta Alexandru.

Aceasta, care a avut funcţia de ministru pentru dialog social în cabinetul Cioloş, susţine că drumul ei se desparte acum de cel al fostului său şef şi chiar a anunţat pe pagina sa de Facebook că încetează colaborarea cu „echipa Cioloş”, după anunţul fostului premier privind înfiinţarea partidului „Mişcarea România Împreună”.

Violeta Alexandru mijloc foto„Am ajutat tehnic, cât am putut, echipa Cioloş şi în mandatul guvernamental şi după, întrucât promitea să aducă în dezbaterea publică subiecte de interes. Apărând ieri un partid politic, devine imposibil de explicat unde se opreşte partea tehnică (ro100) şi unde începe partea politică (ro+), oamenii fiind confuzaţi când lucrurile sunt amestecate. Am cerut asociaţiei Ro100 să înlăture fotografia mea de pe site. După o perioadă în care am lucrat împreună şi la care mă uit cu respect, în această etapă drumurile se despart. (…)   

  • Orice nouă construcţie politică neclarificată doctrinar confuzează electoratul, un electorat sufocat de modelul populist promovat de PSD-ALDE, canibalizează opoziţia de astăzi, mai ales USR.

Voturile se vor risipi. Plătim un preţ prea mare în condiţiile în care, oricum, la un moment dat, opoziţia tot va trebui să colaboreze. Matematic, istoric vorbind, la momentul asumării guvernării, partidele trebuie să formeze împreună o majoritate. Aşadar, astăzi ni se spune că nu se poate lucra cu partidele existente dar în viitor – da, se vor găsi explicaţii să se poată. Nu este corect faţă de oamenii cărora li se cere astăzi susţinerea”, afirmă Violeta Alexandru într-o postare pe Facebook.

Ea susţine că, personal, a încercat de mai multe ori să se lămurească dacă partidul lui Cioloş este de dreapta sau de stânga.

 „Ştiu că ne place să ne scuzăm prin faptul că lucrurile sunt într-o continuă aşezare în România. Ca să fim clari, se numeşte oportunism. În vara anului trecut am acceptat invitaţia preşedintelui PNL, Ludovic Orban, de a îi fi consilieră în domeniul Bunei Guvernări, promovând un mod de lucru bazat pe eficienţă, asumare, pe deschiderea către nou/inovare şi pe spirit de echipă”, a mai spus Violeta Alexandru.

Dacian Cioloş a anunţat pe 30 martie că a depus la tribunal actele de înfiinţare a  partidului „Mişcarea România Împreună”.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare