vineri, august 19, 2022

Dacian Cioloș cere creşterea pachetului de ajutor financiar pentru Republica Moldova

Europarlamentarul Dacian Cioloş, în numele delegaţiei USR, solicită creşterea pachetului de ajutor financiar pentru Republica Moldova şi interconectarea la Reţeaua Europeană a Operatorilor de Sisteme de Transport, potrivit Agerpres.

Cererile au fost transmise către preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel, în urma unei convorbiri telefonice pe care Dacian Cioloş a avut-o cu preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

„Moldova este, la fel ca România, în prima linie a statelor care primesc zilele astea refugiaţi de război. În ciuda riscurilor considerabile şi a situaţiei economice mai grele decât a statelor UE, guvernul de la Chişinău se dovedeşte capabil de eforturi susţinute, de solidaritate impresionantă şi de aliniere fără niciun dubiu la valorile Uniunii prin oferirea de ajutor necondiţionat vecinilor ucraineni. Am cerut Comisiei să sprijine Republica Moldova în aceste eforturi urgent, prin creşterea pachetului de ajutor financiar (nevoile estimate în acest an fiind de 700 de milioane de euro) şi prin încurajarea statelor membre să cumpere produsele care nu mai pot fi exportate în Ucraina, Belarus sau Rusia”, a scris Cioloş, pe Facebook.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner