joi, februarie 22, 2024

Dacian Cioloș: „Dacă nu construim politic o alternativă serioasă pierdem din nou o șansă istorică”

Dacian Cioloș, europarlamentar Renew Europe, publică azi o scrisoare deschisă către toți cei care împărtășesc valorile liberale fie ei lideri de partide, oameni angajați politic sau simpli cetățeni îngrijorați de destinul țării.

“Trebuie să spunem lucrurilor pe nume și să nu ne ferim de adevăr, oricât ar fi el de dureros. Dacă nu construim politic o alternativă serioasă, capabilă de a funcționa politic serios, dincolo de umori și simpatii sau antipatii personale, și de a vorbi cu tot electoratul românesc, pierdem din nou o șansă istorică. Din perspectivă politică, pe calcul matematic și electoral știm că singura variantă este o soluție politică a dreptei reunite. Dar e nevoie de mare seriozitate ca această variantă să funcționeze în lunile care urmează”, arată Dacian Cioloș în scrisoarea deschisă publicată azi.

De asemenea, Dacian Cioloș atrage atenția că acesta este un moment decisiv pentru viitorul României și al Uniunii Europene. Revirimentul extremelor împotriva viziunii liberale, proeuropene, riscă să deraieze parcursul democratic al întregii Europe.

“La noi, „sexo-marxismul” ca subiect politic, discuțiile despre avort sau comunitatea gay, Europa „decadentă” care ne „persecută” – toate sunt strategiile politice prin care PSD, ajutat de AUR, se eschivează pentru dezastrul economic și social din România”, mai spune Dacian Cioloș.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner