Dacian Cioloș – explicații după negocieri: Ne-am luat ministere unde reforma este esențială

Copreședinele USR PLUS, Dacian Cioloș, a explicat sâmbătă care au fost motivele pentru care reprezentanții alianței au negociat anumite ministere în cadrul discuțiilor pe marginea formării viitorului guvern.

„Am văzut multe discuții după înțelegerea pe care am făcut-o ieri cu PNL și cu UDMR în ceea ce privește portofoliile obținute de USR PLUS în viitorul Guvern. (…) Ne-am luat responsabilități importante și ministere unde reforma este esențială. De noi depinde cum vom câștiga încrederea voastră mai departe. (…) Nu cred că trebuie explicat prea mult de ce Justiția și Sănătatea sunt ministere unde fără reforme rapide și consistente nu vom progresa prea mult. Ministerul Fondurilor Europene și Planul Național de Reziliență sunt, de fapt, adevăratul Minister de Finanțe pentru următorii ani, dată fiind starea bugetului României cu un deficit mare. De atragerea completă și investirea cu cap a banilor europeni vor depinde relansarea economiei și evoluția locurilor de muncă„, a scris Cioloș pe Facebook.

El a adăugat că prioritățile negociate și de USR PLUS la nivel european cu Consiliul se vor transforma în marile priorități de investiții acasă: Revoluția Digitală, Tranziția Verde, Antreprenoriatul și Competitivitatea, Reforma administrației, Noua Generație (tineri și copii) și Coeziunea Socială.

„Transporturile sunt probabil cel mai important „șantier” al României, unde vom arăta că dacă lucrezi cu eficiență și competență poți dinamiza proiecte de investiții începute și poți deschide proiecte așteptate de peste 30 de ani. Cercetarea a fost întotdeauna sora săracă a Educației. Vom arăta că acest domeniu e de fapt unul prioritar, pentru că de cercetare depind multe sectoare economice de vârf la ora actuală. Evoluția digitalului, a Sănătății și a unor industrii depinde de capacitatea de inovare și de punerea în practică a rezultatelor.

Digitalizarea este deja una dintre prioritățile europene care poate aduce investiții serioase în România, iar recenta înființare a unui centru european pentru securitate cibernetică care va avea sediul în România arată că suntem deja pe un drum bun. Ministerul Economiei, împreună cu antreprenoriatul și turismul, trebuie să intre într-o cu totul altă logică decât cea de până acum. Una de dialog constant cu antreprenorii, unde prioritară e repornirea activității pentru sectorul HoReCa și de Turism care are capital românesc consistent și e afectat de criza pandemică. Sunt multe locuri de muncă care depind de acest minister și de performanța viitorului ministru„ a mai explicat Cioloș.

 

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare