duminică, iunie 26, 2022

Dacian Cioloș își pregătește demisia din USR. Moșteanu: Orice încercare de rupere a partidului ar fi un serviciu direct făcut PSD şi PNL, ar fi o nerozie

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu a declarat, luni, că în şedinţa conducerii partidului s-a discutat despre o posibilă demisie a lui Dacian Cioloş din partid, şi colegii din fostul PLUS care au fost la o discuţie cu Dacian Cioloş şi cu europarlamentarii, la Bruxelles, au prezentat nemulţumirile acestuia. Potrivit lui Moşteanu, orice încercare de rupere a acestui partid ar fi un serviciu direct făcut celor de la PSD şi PNL şi o nerozie, potrivit News.ro.

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu a afimat după şedinţa conducerii partidului că s-a discutat despre subiectul unei posibile plecări a lui Dacian Cioloş din partid.

”Am discutat în Biroul Naţional şi despre asta. În primul rând, partidul PLUS nu mai există, este radiat din registrul partidelor, a fost un proces de fuziune care s-a încheiat. Avem un singur partid. Am discutat în Biroul Naţional pentru că în Birou sunt colegi care au fost la această deplasare, la Bruxelles. Nu este un secret pentru nimeni, o mare parte din colegii parlamentari din fostul PLUS au fost la o discuţie, la Bruxelles, cu Dacian şi cu europarlamentarii din fostul PLUS, ne-au confirmat că au fost aceste discuţii, că au fost nemulţumiri şi de asemenea, colegii din Biroul Naţional care au fot acolo ne-au confirmat că nu există perspectiva ruperii, a scindării, a plecării”, a spus Moşteanu.

El a precizat că va exista o discuţie şi cu colegii deputaţi din USR, la ora 14.00, când are loc şedinţa grupului parlamentar.

”o să discut şi cu colegii deputaţi care au fost acolo, să vedem ce s-a discutat, dacă au mai mult a ne spune. Din punctul meu de vedere, orice încercare de rupere a acestui partid ar fi un serviciu direct făcut celor de la PSD şi PNL, cred că ar fi o nerozie să rupă cineva USR-ul”, a spus Moşteanu.

El a continuat: ”Dincolo de asta, fiecare om politic îşi gestionează cariera politică aşa cum crede de cuviinţă” şi a menţionat că fuziunea a fost un lucru bun, iar partidul creşte.

Ionuţ Moşteanu a mai spus că el personal ”s-a rugat de Dacian Cioloş să vină în USR, vreo doi ani de zile”. ”Am fost unul dintre cei care au susţinut această fuziune, nu mă voi ruga de nimeni să rămână”, a mai arătat Moşteanu, adăugând că cine vrea să modernizeze România, va sta alături de ei.

Moşteanu a mai spus că, după ce şi-a dat demisia, Cioloş nu s-a mai implicat în acţiunile conducerii USR.

Surse din partid au precizat pentru News.ro că Dacian Cioloş îşi pregăteşte demisia din partid, alături de mai mulţi apropiaţi, majoritatea dintre ei europarlamentari.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner