Dacian Cioloș răbufnește după ce Guvernul a picat în Parlament: S-a mai ratat o șansă, din păcate

ciolos

Dacian Cioloș, premierul propus de Iohannis pentru formarea Guvernului, a avut prima reacție după ce nu a primit susținerea din Parlament. Cioloș a spus că Parlamentul avea ocazia să le arate astăzi cetățenilor României că pot conta pe clasa politică. “S-a mai ratat o șansă, din păcate”, a conchis Cioloș.

Am fost în Parlament, unde toate partidele au vorbit despre soluții, ca să voteze în final împotriva soluției pe care noi am propus-o și pe care chiar au apreciat-o. Pentru că asta este ceea ce noi am propus: măsuri clare de criză pentru un guvern cu un mandat scurt.

România are nevoie disperată azi de măsurile de criză propuse de USR și este o dezamăgire că partidele au ales să-și urmărească propriile ambiții. Eu și USR vom continua să căutăm soluții pentru toate aceste crize suprapuse, pentru că noi avem sentimentul urgenței.

Parlamentul avea ocazia să le arate astăzi cetățenilor României că pot conta pe clasa politică. S-a mai ratat o șansă, din păcate.

Am auzit la PSD că eu, cel care am venit cu o soluție, sunt cel care blochează soluția pe care ei nu au prezentat-o niciodată. Sunt politicieni rupți de realitate care nu înțeleg ce rău le fac celor care i-au votat.

Noi suntem aici și vom continua să luptăm indiferent cât de dificilă e această luptă. Mai devreme sau mai târziu, se vor trezi și ei, dar din păcate prețul trezirii lor va fi plătit de cetățeni: în decese, facturi umflate, școli fără căldură.

Sunt dezamăgit și de parlamentarii PNL care, de asemenea, nu au venit cu o propunere de prim-ministru, dar au ales să stea în bănci atunci când am propus noi una.

Acum nu ne rămâne decât să așteptăm decizia președintelui Iohannis. Nu discut ipoteze pe care alți actori politici nu au fost în stare să le pună pe masă și au respins o propunere concretă. Ne vom pronunța asupra situației după ce vom afla ce propune președintele Iohannis.