Dalai Lama în Statele Unite pentru a urma un traatament la genunchi

Dalai Lama a ajuns duminică la New York pentru a urma un tratament medical la genunchi, la câteva zile după o întâlnire între liderul spiritual tibetan şi mai mulţi oficiali americani care a stârnit furia Chinei, notează AFP, relatează Agerpres.

Biroul călugărului budist de 88 de ani, cunoscut în întreaga lume pentru campania sa neîncetată cu scopul de a obţine mai multă autonomie pentru Tibetul său natal, a anunţat la începutul lunii iunie că va călători în Statele Unite pentru a urma un tratament.

Nu a fost specificată nici data, nici natura tratamentului.

Pe o căldură înăbuşitoare, liderul spiritual a fost întâmpinat de o mulţime de credincioşi în jurul hotelului său, în apropierea faimosului Central Park. Sosirea lui Dalai Lama a fost un „moment puternic”, a povestit Tenzin Pasang pentru AFP.

„Toată lumea era emoţionată pentru că el este liderul nostru”, a adăugat această americană de 18 ani de origine tibetană.

De la mijlocul secolului al XX-lea, Dalai Lama este un lider politic şi spiritual pentru tibetani, demonizat în China, dar apropiat de Statele Unite.

Un grup de responsabili americani, printre care fosta preşedintă democrată a Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi, l-au vizitat miercuri la domiciliul său din Dharamsala, nordul Indiei.

China, care a anexat Tibetul în 1950, a criticat vizita prin intermediul ambasadei sale la New Delhi, afirmând că Dalai Lama „nu este o figură religioasă pură, ci un exilat politic angajat în activităţi separatiste anti-chineze, sub acoperirea religiei”.

Deşi nu dă semne că ar avea probleme grave de sănătate, bărbatul care întruchipează Tibetul pentru întreaga lume şi-a redus considerabil călătoriile în străinătate.

Mulţi tibetani se tem că Beijingul va numi un succesor al lui Dalai Lama cu scopul de a-şi asigura controlul total asupra teritoriului himalayan.

sursa – AGERPRES

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare