Dan Barna, după consultările cu Iohannis: Am susţinut propunerea USR PLUS de premier, Dacian Cioloş

USR PLUS a susţinut, la consultările cu preşedintele de la Cotroceni, propunerea de premier Dacian Cioloş, a declarat luni co-preşedintele alianţei, Dan Barna.

„I-am transmis preşedintelui poziţia consecventă a USR PLUS. A fost un mesaj în care ne-am exprimat aşteptarea şi decizia de a intra într-o coaliţie prin care să construim, nu să facem încă o improvizaţie similară cu cele de 30 de ani. A fost un mesaj prin care noi am spus foarte clar că este important (…) să avem o majoritate de centru-dreapta stabilă şi echilibrată. (…) În cadrul discuţiilor am prezentat şi am susţinut propunerea USR PLUS de premier, Dacian Cioloş. (…) Dacian Cioloş a fost şi este propunerea USR PLUS pentru poziţia de premier. În situaţia în care cei de la PNL vor opta pentru preşedinţia Camerei Deputaţilor, miza este una foarte clară, dacă reuşim şi după ce vom reuşi (…) să găsim o soluţie echilibrată, şansa României de a avea un guvern stabil va fi una reală”, a declarat Dan Barna.

Europarlamentarul Dacian Cioloş a declarat că USR PLUS îşi doreşte o coaliţie de centru-dreapta care să guverneze pe un mandat de patru ani de zile.

„Şi, ceea ce noi construim acum, nu e o coaliţie de conjunctură, nu e o înţelegere pentru a trece un guvern majoritar în parlament oricum, ci vrem o înţelegere bazată pe încredere şi bazată pe echilibrul care să respecte proporţiile a ceea ce ne-au transmis alegătorii. Şi de aceea noi am insistat să începem discuţiile şi pe programul de guvernare, dar şi pe construcţia de guvernare şi construcţia coaliţiei care să ducă la îndeplinire acest program al coaliţiei. Nu vrem nicio formulă în care PSD-ul să fie implicat formal, pe faţă sau pe sub masă; nici în guvern şi, cu atât mai puţin, în parlament”, a arătat Cioloş.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare