Dan Dungaciu: Nemulţumirea românilor este totală, reală şi profundă; guvernanţii încearcă să acopere consecinţele situaţiei, în loc să caute la fondul problemei

Într-o ediție transmisă live de Gândul, prof. univ. dr. Dan Dungaciu, sociolog, geopolitician și analist, a subliniat faptul că problemele cu care se confruntă România sunt mult mai complexe decât conflictele individuale din politică. El a avertizat asupra riscului ca nemulțumirea populară să devină un factor destabilizator permanent, având un impact semnificativ asupra viitorului alegerilor din țară, scrie gandul.ro.

Dungaciu a explicat cum criza actuală a României nu este una cauzată de un politician anume, ci de o serie de probleme structurale, adânc înrădăcinate în societate. El a afirmat că nemulțumirile cetățenilor vor rămâne, indiferent de schimbările politice sau de persoanele aflate în fruntea statului.

„Nu poți să te lupți cu consecințele crezând că rezolvi problema de fond. Nemulțumirea rămâne acolo, și dacă nu e Georgescu, e Popescu. Dacă nu e Popescu, poate fi Voiculescu”, a declarat Dungaciu.

Invitatul a subliniat pericolul ca nivelul nemulțumirii populației să crească, afectând în mod direct procesul electoral. Dungaciu consideră că acest fenomen ar putea duce la un cerc vicios de frustrare și instabilitate politică, unde protestele și nemulțumirile se vor manifesta tot mai frecvent în alegeri.

„E, de fapt, riscul, toată toată discuția asta despre România să nu se mai petreacă în aceeași termeni în care se desfășura cu 10 sau 15 ani în urmă și s-ar putea ca nivelul de nemulțumire al populației să devină realmente unul care să se exprime, doamne ferește, de fiecare dată, în toate alegerile, într-un fel sau altul. Despre chestiunea asta nu discută nimeni până la urmă”, a avertizat Dungaciu.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare