joi, noiembrie 30, 2023

Dan Vâlceanu se alătură USR și semnează sesizarea la CCR privind măsurile fiscal bugetare

Curtea Constituţională a României urmează să discute pe 18 octombrie sesizarea pe proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare pe care Guvernul şi-a angajat răspunderea în Parlament, au precizat, vineri, pentru Agerpres, oficiali ai CCR. Pe lângă opoziție și doi liberali au semnat sesizarea. Este vorba despre Dan Vâlceanu și Gheorghe Pecingină.

„Primul lucru care m-a făcut să semnez sesizarea e faptul că sunt liberal și liberalii nu cresc taxe, mai ales în momente economice dificile, cum e acum. E o crimă să crești taxe când ai o scădere a creșterii economice și a inflației. În al doilea rând, nu pot accepta că trebuie să susțin măsuri împotriva cărora am vorbit ani de zile în PNL și despre care PNL a vorbit ani de zile cu publicul liberal și cu populația. Suntem cei care am fost împotriva măsurilor economice și fiscale din perioada Dragnea, împotriva creșterii de taxe. Suntem pe un drum absolut greșit Sunt motive clare de neconstituționalitate. Sunt modificate zeci de acte normative, știm că CCR a mai dat decizii prin care a admis astfel de cereri pe asemenea considerente”, a precizat Dan Vîlceanu, pentru „Adevărul”, întrebat de ce a semnat sesizare la CCR.

Chestionat dacă îi e teamă de excludere, fostul ministru al Finanțelor a subliniat:

„Dacă mi-ar fi fost teamă, m-aș fi comportat cu teamă. Cred că eu sunt cel care procedează cum ar trebui. Pachetul acesta de legi dovedește că eu am dreptate. Nu poți susține toate aberațiile lui Dragnea din trecut”.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner