miercuri, februarie 28, 2024

Dancă (PNL): Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, trebuie demis imediat pentru că atacă dreptul românilor la muncă în străinătate

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionel Dancă spune că ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, trebuie demis imediat pentru că atacă dreptul românilor la muncă în străinătate.

Somăm Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, să-l demită pe ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici și să se delimiteze public de propunerea acestuia de introducere a unui permis de muncă cu timp limitat în Uniunea Europeană.

Propunerea ministrului Finanțelor Publice atacă dreptul românilor la muncă în străinătate și-i forțează să se întoarcă în țară după expirarea permisului de muncă într-o altă țară europeană. Este o măsură care încalcă principiile fondatoare ale Uniunii Europene și care întoarce România în perioada dinainte de aderare la comunitatea europeană.

  • Anunțul unei măsuri care ar distruge unul dintre fundamentele pe care s-a construit Uniunea Europeană, respectiv libertatea de a munci în orice stat membru, arată că Guvernul României nu este pregătit să preia președinția Consiliului Uniunii Europene și că nu înțelege importanța acestui rol.

 

  • Preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene de către România de la 1 ianuarie trebuie să fie un prilej pentru apărarea drepturilor cetățenilor români aflați la muncă în Uniunea Europeană și nu o ocazie de a-i forța să se întoarcă.

Propunerea ministrului Eugen Teodorovici demonstrează aceeași atitudine ostilă și răzbunătoare a Partidului Social Democrat împotriva diasporei românești care nu-i votează și împotriva românilor liberi care trăiesc din munca lor cinstită și care reușesc fără ajutor de la stat să-și întrețină familiile lor din țară și din străinătate.

  • Partidul Social Democrat vrea să-i întoarcă în țara pe românii plecați la muncă în străinătate pentru a-i ține în sărăcie și dependenți de favorurile lor politice. Calea firească pentru a-i determina pe românii aflați în străinătate să se întoarcă în țară ține de dezvoltarea economică, a infrastructurii și modernizarea serviciilor publice la un standard occidental, toate aceste obiective aflându-se în contradicție cu agenda guvernamentală a PSD-ALDE”, a declarat Dancă.
spot_img
Campanii publicitare
    sales banner