Dăncilă: Acordul dintre Israel și Emiratele Arabe Unite, un pas înainte pentru pacea în Orientul Mijlociu și în lume

Fostul premier PSD Viorica Dăncilă a declarat, marți, că recenta decizie a Israelului și Emiratelor Arabe Unite de normalizare a relațiilor bilaterale e un pas înainte pentru pacea în Orientul Mijlociu și pentru cauza păcii în lume, afirmând că este foarte important pentru România să-și dezvolte în continuare relațiile cu Israelul și cu lumea arabă.

”Recenta decizie a Israelului și Emiratelor Arabe Unite de normalizare a relațiilor bilaterale e un pas înainte pentru pacea în Orientul Mijlociu și pentru cauza păcii în lume. România a avut și are relații bune cu ambele state, iar în perioada mandatului meu de premier am reușit să amplific colaborarea țării noastre atât cu Israelul, cât și cu Emiratele Arabe Unite și alte țări din zona Golfului Persic”, a declarat fostul premier PSD Viorica Dăncilă, pe Facebook.

Viorica Dăncilă a afirmat că speră că acordul dintre Israel și Emiratele Arabe Unite va încuraja și alte țări din lumea arabă să stabilească relații diplomatice firești cu Israelul, contribuind la liniștea și securitatea unei regiuni dificile și mult încercate în ultimul deceniu.

”Reafirm în acest context că este foarte important pentru România să-și dezvolte în continuare relațiile cu Israelul și cu lumea arabă, în condițiile în care rămâne ferm ancorată în parteneriatul său strategic cu Statele Unite ale Americii. Vom avea de câștigat din adâncirea relațiilor cu țările din Orientul Mijlociu, multiplicând oportunitățile economice și strategice de care putem beneficia”, a conchis Dăncilă.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare