Dăncilă anunţă că nu va candida la şefia PSD, şi că îl susţine pe Ciolacu

dancila

Viorica Dăncilă a declarat luni că nu va candida pentru şefia PSD, la Congresul PSD care va avea loc cel mai probabil în luna februarie, şi că îl va susţine pe liderul interimar Marcel Ciolacu pentru această funcţie.

„Nu candidez. O susţin o echipă care să coordoneze şi relanseze partidul pentru alegerile locale şi parlamentare. (…)Probabil, astăzi, vedem dacă preşedintele interimar va candida, eu sper candideze şi sper ne pregătim cât mai repede pentru alegeri.

Îl susţin pe domnul Ciolacu, a preluat ntr-o perioadă dificilă, am văzut  a coordonat foarte bine trecerea moţiuniide cenzură. Deci, eu cred s-au făcut paşi în direcţia cea bună„, a declarat Dăncilă la Parlament.

În opinia fostului premier, alegerile anticipate nu sunt în folosul românilor.

„Important este de ce vor cei de la PNL alegeri anticipate. Cred de aici trebuie să plecăm dacă fie sau nu alegeri anticipate. E clar vor o politică de austeritate, e clar ne îndreptăm către FMI, e clar în martie s-ar putea declanşa procedura de deficit bugetat excesiv, ceeace presupune un plan de măsuri din partea Comisiei Europene”, a susţinut Dăncilă.