Dăncilă, atac la Klaus Iohannis de Ziua Internațională a Profesorului

dancila guvern

Premierul Viorica Dăncilă a transmis, sâmbătă, un mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a Profesorului, mulţumindu-le cadrelor didactice pentru că dau „valoare resursei umane a României” şi afirmând că este ”trist când vedem că interese politice sau electorale, culmea, ale unui om venit chiar din rândul profesorilor, pun între paranteze munca altor cadre didactice și a unei generații de tineri gata să pășească în cariera frumoasă de medic”.

„Cu ocazia Zilei Internaționale a Profesorului, îi sărbătorim pe cei care și-au asumat nobila misiune de a modela destine și de a fi promotori ai cunoașterii. Dezvoltarea unei țări se raportează și la nivelul de educație al populației, unde rolul profesorilor este esențial. Vă mulțumesc, dragi profesori, pentru munca, profesionalismul și dăruirea de care dați dovadă formând generații după generații și pentru că dați valoare resursei umane a României!”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, potrivit unui comunicat de presă transmis de Guvern.

Viorica Dăncilă a afirmat că Guvernul și-a respectat promisiunile făcute până acum profesorilor și va continua pe acest drum.

Premierul a declarat că „este trist, însă, când vedem că interese politice sau electorale, culmea, ale unui om venit chiar din rândul profesorilor, pun între paranteze munca altor cadre didactice și a unei generații de tineri gata să pășească în cariera frumoasă de medic”.

”Guvernul este pregătit să găsească soluțiile necesare pentru ca învățământul românesc să rămână la standardele înalte care i-au adus recunoaștere și pe plan mondial. La mulți ani tuturor profesorilor, tuturor celor implicați în educarea generațiilor tinere! Vă urez succes și împliniri în plan profesional și personal!”, a conchis premierul.

Studenții de la Medicină cer Guvernului să dea asigurări că examenul de rezidenţiat nu se amână