duminică, octombrie 1, 2023

Dăncilă: Cresc salariile; elitele noastre profesionale vor rămâne în ţară

Prim-ministrul a precizat că salariile profesorilor cresc în medie cu 20%, iar cele ale medicilor şi asistenţilor cresc până la nivelul maxim pe grila de salarizare, prevăzut pentru anul 2022.

 

„Elitele noastre profesionale vor rămâne în ţară, unde vor putea să se realizeze profesional”, a declarat premierul Viorica Dăncilă la începutul ședinței Executivului.

Pentru medici, creşterile de salarii merg până la 122%, net. Aceste salarii vor fi primite efectiv la finalul lunii martie, potrivit șefei Executivului.

„Sunt însă convinsă că nu au de câştigat doar medicii şi profesorii, au de câştigat toţi cetăţenii acestei ţări, care trebuie să beneficieze de pe urma serviciilor medicale mai bune, a serviciilor din educaţie de mai bună calitate pentru copiii lor”, a explicat Dăncilă.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, miercuri, că de la 1 martie toţi medici şi asistentele vor primi majorări salariale, salariile acestora fiind aferente grilei realizate pentru anul 2022, afirmând că un medic primar care câştigă un salariu de 4.000 de lei va primi 15.000 de lei.

 

 

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner