Dăncilă nu-l demite pe „creierul programului de guvernare” chiar dacă a primit opt ani cu executare

dancila

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, luni, la sediul central al PSD, că nu-l demite pe consilierul de stat în aparatul de lucru al prim-ministrului, Darius Vâlcov, pentru că nu a abandonat niciodată un membru al echipei sale care trece printr-un moment dificil.

„Nu am abandonat niciodată un membru al echipei mele care trece printr-un moment dificil. Când vom avea o hotărâre definitivă, abordarea mea probabil va fi alta. Eu cred că fiecare dintre cetăţenii acestei ţări au dreptul la prezumţia de nevinovăţie până la o hotărâre definitivă şi cred că acest lucru ar trebui să se aplice pentru fiecare român, indiferent de locul unde se află. Eu voi merge pe acest lucru”, a declarat prim-ministrul.

Dăncilă a precizat că a votat o directivă europeană care susţine prezumţia de nevinovăţie până la decizia finală și nu poate să nege ceva ce a votat.

„Abordarea mea va fi alta, când va fi hotărârea definitivă”, a explicat șefa Guvernului.

Joia trecută, Darius Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina şi ministru al Finanţelor, a fost condamnat la opt ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani. Decizia nu este definitivă.