Dăncilă despre decizia CCR: Ca premier, am căutat tot timpul să promovez eficiența în administrație

dancila guvern

Fostul premier Viorica Dăncilă a declarat că, în perioada mandatului său, a căutat tot timpul să promoveze eficiența în administrație și să prevină totodată riscurile disfuncționalităților.

  • Ea a comentat astfel decizia CCR care a respins excepția de neconstituționalitate formulată de Avocatul Poporului cu privire la Ordonanța de Urgență 57/2019 care a modificat Codul administrativ.

„Mă bucur că decizia Curții Constituționale de azi a confirmat constituționalitatea OUG 57 din 2019 privitoare la Codul Administrativ. Ca premier, am căutat tot timpul să promovez eficiența în administrație și să previn riscurile disfuncționalităților. Adoptarea OUG 57 a fost o soluție în acest sens, iar atacarea ei la CCR mi s-a părut nedreaptă, chiar dacă procedural legală„, a scris Dăncilă pe Facebook.

Potrivit acesteia, o bună guvernare presupune asumarea deciziilor pentru oameni în ciuda criticilor și atacurilor – iar apoi consecvență în aplicare.

„Guvernanții trebuie însă să se asigure că fac ceea ce trebuie, nu așa cum a procedat Guvernul Orban, care a sfidat România cu cele 25 de ordonanțe de urgență făcute neprofesionist și adoptate mecanic, fără analiză!„, a concluzionat fostul premier.