luni, august 8, 2022

Dăncilă explică de ce l-a demis pe şeful CNAS şi anunţă măsuri pentru continuarea unor importante proiecte de infrastructură

Premierul Viorica Dăncilă a explicat miercuri, înaintea şedinţei de guvern, de ce l-a demis pe şeful CNAS şi a anunţat totodată măsuri pentru continuarea unor importante proiecte de infrastructură de transport.

„Modul în care au fost gestionate problemele Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate este inacceptabil. De asemenea, este intolerabilă atitudinea dispreţuitoare faţă de pacienţi şi medici a celor responsabili să explice oamenilor de ce sistemul informatic din sănătate nu funcţionează, dar şi să găsească soluţii pentru remedierea problemelor.

Am decis schimbarea preşedintelui interimar al Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate, Răzvan Vulcănescu, şi, la propunerea ministrului sănătăţii, l-am desemnat preşedinte al Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate pe Vasile Ciurchea, un om care a mai lucrat în sistem şi care a implementat cardul naţional de sănătate.

Aştept de la noul preşedinte soluţii care să rezolve cât mai urgent problemele din sistemul informatic din sănătate şi, împreună cu ministrul sănătăţii, să acţioneze pentru creşterea calităţii serviciilor medicale şi accesul mai bun al pacienţilor la medicamente. Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate este o instituţie-cheie în cadrul sistemului de sănătate din România, iar una dintre misiunile noii conduceri este să se asigure că fondurile alocate sănătăţii sunt cheltuite eficient”, a detaliat premierul.

Totodată, Viorica Dăncilă a anunţat că Guvernul va aproba în şedinţa de miercuri măsuri pentru continuarea unor importante proiecte de infrastructură de transport.

infrastructura rutiera„Alocăm fondurile suplimentare necesare pentru plata despăgubirilor foştilor proprietari, ale căror imobile au fost expropriate, pentru a putea fi realizate două proiecte: drumul expres Craiova-Piteşti, tronsonul 2, şi reabilitarea liniei de cale ferată Braşov-Simeria. De asemenea, reaprobăm indicatorii tehnico-economici pentru autostrada Sebeş-Turda, în scopul adaptării unor soluţii tehnice, asigurând astfel cadrul necesar pentru finalizarea acestui obiectiv de investiţii.

Urmărim cu atenţie stadiul fiecărei investiţii şi vreau să ne asigurăm că intervenim pentru deblocarea lor, dacă este cazul, dar şi pentru implementarea în termenele asumate”, a spus Dăncilă.

ULTIMA ORĂ / Premierul Viorica Dăncilă l-a demis pe șeful Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate(CNAS)

 

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner