Dăncilă: În ambele partide sunt miniştri care trebuie să plece

Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri, la Suceava, că din Guvern trebuie să plece atât miniştrii ALDE, cât şi miniştrii PSD, afirmând că PSD îşi doreşte să continue guvernarea cu ALDE.

Viorica Dăncilă a precizat că remanierea va avea loc în luna septembrie.

„Noi nu ne dorim să iasă ALDE de la guvernare, nu ne-am dorit niciodată, dar alegerea este a lor. (…) România are nevoie de stabilitate şi atât PSD, cât şi ALDE trebuie să realizeze asta. Am venit împreună cu programul de guvernare şi avem această datorie faţă de români să ne ţinem de cuvant şi să facem ce-am promis”, a declarat Viorica Dăncilă, la Suceava.

Premierul a afirmat că nu va face evaluare miniştrilor în funcţie de partid.

„Nu facem evaluarea miniştrilor în funcţie de partid. Nu am terminat evaluarea. (…) Eu cred ca trebuie să lămurim lucrurile în coaliţie. Avem în ambele partide miniştri care trebuie să plece şi care trebuie să rămână”, a spus Dăncilă.

Liderul PSD a precizat formaţiunea sa nu va avea o atitudine arogantă în cursa pentru Cotroceni, spre deosebire de alţii care „văd deja aceste alegeri câştigate”.

„Vor fi alegeri care vor scoate în rândul opiniei publice foarte multe dezinformări, jigniri din partea opoziţiei, multe minciuni din partea opoziţiei. Ei vor minţi, noi vom spune adevărul. Cred că oamenii vor aprecia fiecare pas făcut de fiecare partid în parte. Tratăm cu foarte mare seriozitate aceste alegeri. Am înteles mesajul de la europarlamentare. Nu vom avea aroganţa unora care văd deja aceste alegeri câstigate”, a adăugat Viorica Dăncilă.