Dăncilă: Ne dorim să avem votul de încredere al Parlamentului, dar în cazul în care nu obținem acest vot de încredere, Guvernul nu cade

dancila steriu

Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni, la sfârşitul Comitetului Executiv Naţional al PSD, îşi doreşte votul de încredere al Parlamentului, dar în cazul în care nu va obține acest vot de încredere, Guvernul nu cade.

  • Comitetul Executiv al PSD a decis luni seara ca Guvernul să meargă săptămâna viitoare în Parlament pentru vot.

„Nu știu dacă vom face restructurare sau remaniere. (…) Vreau să menționez faptul că am vorbit despre situația Guvernului la acest moment și am hotărât ca săptămâna viitoare să mergem în Parlament. Am subliniat de multe ori că nu ne este teamă. Vom merge în Parlament astfel încât să obținem votul de încredere. Vreau să subliniez faptul că ne dorim să avem votul de încredere al Parlamentului, dar în cazul în care nu obținem acest vot de încredere, Guvernul nu cade”, a declarat Viorica Dăncilă, la finalul Comitetului Executiv al PSD.

Potrivit premierului, dacă va merge pe restructurare vor rămâne doar 19 ministere plus premierul.

„Noi nu am plecat neapărat de la numărul de voturi de care avem nevoie. Prima dată cred că este important să decidem dacă vrem restructurare sau remaniere. Am vorbit în eventualitatea în care mergem pe restructurare vom merge pe 19 ministere și premierul. Dacă mergem pe remaniere trebuie să vorbim cu deputații și senatorii. Depinde decizia CEx și de discuțiile pe care le vom avea cu deputații și senatorii. Vom vedea. Mă voi consulta cu juriștii și voi vedea care este situația”, a subliniat aceasta.

Premierul a afirmat că va discuta cu toate partidele politice pentru a obține votul de încredere.Liderul PSD a reafirmat că partidul pe care îl conduce îl susţine pe Teodor Meleșcanu pentru funcția de președinte al Senatului.

„Da, îl susținem în continuare pe domnul Teodor Meleșcanu și cred că tărie că (…) va fi ales președintele Senatului. Am vorbit cu domnul Meleșcanu despre candidatura domniei sale și vom merge până la capăt cu această candidatură”, a spus Viorica Dăncilă.

  • Liderul PSD a mai anunţat că purtătorul de cuvânt al partidului a fost desemnat Valeriu Steriu.