Dăncilă: Pentru încurajarea investiţiilor private, vom adopta noi măsuri pentru simplificarea şi îmbunătăţirea procedurilor

Premierul Viorica Dăncilă  a anunţat joi, la lansarea lucrării Cartea Albă a IMM-urilor din România că, pentru încurajarea investiţiilor private, la nivelul guvernului, vor fi adoptate noi măsuri pentru simplificarea şi îmbunătăţirea procedurilor

„Politicile publice implementate de guvern nu pot fi eficiente în lipsa unei colaborări permanente cu patronatele şi antreprenorii, indiferent de originea capitalului, românesc sau străin. (…) Din punct de vedere al acţiunii guvernamentale, am reuşit să contribuim la crearea unui mediu favorabil pentru dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii, pentru sprijinirea afacerilor.

Am făcut progrese majore în reducerea birocraţiei, între altele prin aplicarea legii prevenirii, care echilibrează relaţia dintre contribuabili şi instituţiile cu atribuţii de control, eliminând posibilele abuzuri. Bineînţeles că mai sunt multe lucruri de făcut şi sper ca în viitor să putem să depăşim aceste obstacole împreună. Tot pentru încurajarea investiţiilor private, la nivelul guvernului vom adopta noi măsuri pentru simplificarea şi îmbunătăţirea procedurilor, astfel încât investitorii să poată accesa mai uşor două scheme de ajutor de stat pentru proiecte cu impact major în economie şi pentru cele destinate dezvoltării regionale. Sunt măsuri care răspund nevoilor din economia reală, încurajează competitivitatea şi crearea de noi locuri de muncă bine plătite pentru angajaţi cu înaltă calificare”, a afirmat premierul.

Totodată – Guvernul are în vedere şi alte proiecte şi acţiuni guvernamentale pentru susţinerea mediului de afaceri, şi va continua totodată  finanţarea programelor de tip Start-Up Nation şi de încurajare a exporturilor.

„Economia României are nevoie de o clasă activă de antreprenori, care pot aduce inovare şi competitivitate. Programul Start-Up Nation a reuşit să scrie o poveste de succes. Tinerii din România văd că există modele viabile, iar numărul celor care vor să devină antreprenori creşte constant.

Totodată, în mandatul de prim-ministru am avut o serie de acţiuni de diplomaţie economică în zona golfului. Obiectivul guvernului este creşterea exporturilor României către economii puternice în care există cerere pentru servicii şi produse de calitate. De aceea consider că trebuie să ne îndreptăm atenţia către pieţele emergente din Magreb, Orientul Mijlociu şi estul Asiei, zone în care marjele de profit sunt mai mari decât pe pieţele mature şi în care brandul României este cunoscut încă din anii 1980. În acceaşi idee, politicile comerciale ale Uniunii Europene la care România a contribuit decisiv în primul trimestru, în primul semestru al acestui an, aduc oportunităţi majore de export şi pe alte pieţe de anvergură.(…)  

Stimularea investiţiilor publice şi transferul de înaltă tehnologie sunt, de asemenea, oportunităţi de care vă invit să profitaţi de pe poziţia de furnizori de servicii şi produse. Aşteptările mediului privat sunt foarte mari şi suntem într-o cursă contra cronometru pentru a livra rezultate.

  • La capitolul infrastructură am eliminat şi vom continua să eliminăm barierele care au împiedicat adoptarea unui ritm de construcţie aşteptat. Pentru deficitele de pe piaţa forţei de muncă am adoptat o serie de măsuri: creşterea salariului minim, facilităţi fiscale şi stimularea calificării profesionale”, a mai spus Viorica  Dăncilă.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare