miercuri, februarie 28, 2024

DATE OFICIALE/ România are investiții reduse în tehnologiile digitale

Indicele de intensitate digitală (DII) a înregistrat în 2020 o îmbunătăţire generală la nivelul Uniunii Europene faţă de 2018 (cu creşteri de cinci puncte procentuale ale nivelului extrem de ridicat al intensităţii digitale şi de 0,4 pp ale nivelului ridicat), în timp ce Bulgaria şi România sunt statele membre UE în care majoritatea firmelor arată un nivel scăzut al DII, ceea ce indică investiţii reduse în tehnologiile digitale, arată datele publicate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat), potrivit Agerpres.

Indicele de intensitate digitală măsoară utilizarea diferitelor tehnologii digitale la nivel de întreprindere, iar punctajul său (0-12) este determinat de cât de multe din cele 12 tehnologii digitale selectate sunt folosite de companii. Cu cât este punctajul mai ridicat, cu atât este mai ridicată intensitatea digitală a unei companii, variind de la foarte scăzut la foarte ridicat.

Finlanda şi Danemarca (ambele cu 5%) şi Belgia (3%) sunt statele membre UE cu cea mai ridicată proporţie de întreprinderi extrem de digitalizate, restul ţărilor având cel mult 2% din companii cu un nivel extrem de ridicat al DII. În contrast, în Bulgaria şi România (ambele cu 66%), Grecia (60%), Letonia (57%) şi Ungaria (53%), majoritatea firmelor arată un nivel scăzut al DII, ceea ce indică investiţii reduse în tehnologiile digitale.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner