„Deci CCR ar fi băgat la puşcărie 17,4 milioane de britanici care au votat în 2015 pentru Brexit?”, se întreabă ironic avocatul Toni Neacşu, fost membru al CSM

Curtea Constituțională a României a publicat luni, 7 octombrie, motivarea hotărârii prin care a stabilit că Diana Șoșoacă nu poate candida la Președinția României,  iar  avocatul Adrian Toni Neacșu, fost membru CSM,  a avut o reacție în care spune că „logica e strîmbă”, scrie cotidianul.ro.

„17,4 milioane de britanici care au votat în 2015 pentru Brexit. Ar trebui băgați la pușcărie?, întreabă avocatulîntr-o postare pe Facebook.

„Am tot sperat ca judecătorii CCR să-și salveze onoarea prin motivare și odată cu asta legitimitatea instituției, dar ce putea fi mai rău s-a întâmplat”, a  mai scris avocatul.

”CCR a inventat instrumentul de măsurare a adeziunii la valorile Constituției Romaniei, a calității de a fi bun roman și de cetățean al Uniunii Europene: vointa lor arbitrara.

Decizia este de un abuz animalic la adresa regulilor democratice și a Constituției înseși, cu atât mai mult cu cât probabil ca nu se știe ca prin legea fundamentala condițiile pentru a candida la o funcție sunt identice cu cele pentru a putea vota. În aceasta logica strâmbă autoritățile ar putea stabili si cine are dreptul sa voteze sau nu, după criterii la fel de samavolnice”, a spus Adrian Toni Neacșu, pe pagina sa de Facebook.

„CCR a judecat declarațiile publice ale candidatului Diana Șoșoacă ca desconsiderand obligația de respectare a Constituției prin discursul referitor la înlăturarea unei garanții esențiale ale valorilor și opțiunilor fundamentale ale statului, respectiv calitatea de membru UE și NATO și instigand in general la încălcarea ordinii constituționale.

Atrag atenția ca aceste declarati au fost făcute de d-na Sosoaca in calitate de lider de partid astfel încât acestea reprezinta motive constituționale și legale suficiente (si probate deja prin chiar motivarea CCR) pentru interzicerea Partidului SOS ca fiind neconstitutional, potrivit art 40 alin 2 din Constituție și a legii partidelor politice.

Hotărârea CCR va produce efecte care ne vor arunca în negurile totalitarismului juridic exercitat de un grup de 9 persoane, fie ei și inalti functionari juridici ai statului.

Deci Curtea noastră constitutionala ar fi băgat la puscarie cei 17,4 milioane de britanici care au votat în 2015 pentru Brexit?

Probabil ca adevarata diferenta intre democrația britanica adevărată și seculara și post-totalitarismul nostru de cumetrie si politruci e chiar Curtea Constituțională. Din fericire pentru ei, britanicii nu au una”, a mai spus avocatul Neacșu.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare