DECIZIE RADICALĂ / 17 lideri de organizaţii PMP au fost demişi pentru rezultate proaste la alegerile din 26 mai

PMP

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, a anunţat luni, la Parlament, că în cadrul şedinţei Colegiului Naţional alpartidului s-a decis demiterea a 17 preşedinţi de organizaţii pe motiv că au obţinut sub 5% la alegerile europarlamentare din 26 mai.

” Pentru noi este un lucru extraordinar că PMP a obţinut peste 520.000 de voturi şi în analiza noastră am încercat să găsim cele mai potrivite măsuri pe care trebuie să le luăm pentru a reuşi ca cele 17 organizaţii, care au avut un scor sub media partidului, să obţină rezultate mai bune atât în toamnă cât şi la alegerile de anul viitor. Am luat decizia de a pune în aplicare o măsură pe care PMP a adoptat-o pe 2 februarie anul acesta, atunci când am spus că toţi preşedinţii care vor obţine scorul de sub 5% să îşi depună mandatul la dispoziţia partidului.

tomac pmpToţi cei 17 colegi au înţeles că este obligatoriu să respectăm deciziile pe care ni le-am asumat, prin urmare au fost revocaţi din funcţie 17 preşedinţi de organizaţii. (…) Deciziile adoptate astăzi sunt importante pentru viitorul partidului, a anunţat Tomac la finalul reuniunii.

El a adăugat că urmează ca întreaga conducere a partidului, împreună cu colegii din aceste judeţe să găsească cele mai bune formule pentru a consolida structurile respective.