joi, august 11, 2022

Decizie şoc în Europa: Toate operaţiunile cu aeronovae Boeing 737 Max – suspendate

Decizie radicală în Europa: Uniunea Europeană a suspendat toate operaţiunile cu aeronovae Boeing 737 Max pe teritoriul Uniunii Europene.

Este o decizie radicală luată după prăbuşirea unui avion de acest tip al companiei Ethiopian Airlines.Toţi cei 157 de persoane care se aflau la bord au murit.

Într-un comunicat emis de EASA se menţionează că această ”măsură de precauţie” se aplică de marţi începând cu ora 19:00 GMT şi vizează ambele modele de Boeing 737 MAX date până în prezent în exploatare, respectiv MAX 8 şi MAX 9.

  • Decizia survine după ce autorităţile aeronautice din Regatul Unit, Franţa, Irlanda, Austria, Olanda, Italia, Belgia şi Norvegia au suspendat accesul acestui tip de avion în spaţiul aerian al acestor ţări.

Regatul Unit a fost prima ţară europeană care s-a alăturat marţi unui număr tot mai mare de state care au suspendat zborurile cu avioane Boeing 737 MAX, apoi ministrul german al Transporturilor, Andreas Scheuer, a declarat că spaţiul aerian al Germaniei a fost închis pentru acest tip de aeronave.

Franţa a decis de asemenea să interzică accesul avioanelor Boeing 737 MAX în spaţiul său aerian, a anunţat Direcţia Generală a Aviaţiei Civile (DGAC).

Şi Autoritatea Aviatică Irlandeză (IAA) a anunţat la rândul ei suspendarea temporară a zborurilor cu avioane Boeing 737 MAX în spaţiul aerian irlandez după accidentul mortal din Etiopia.

 

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner