Declaraţia de la Sibiu – demontată de un fost preşedinte: „Dovedeşte încă odată slăbiciunea Uniunii Europene”

sibiu summit grup

Documentul adoptat la Sibiu dovedeşte, încă o dată, slăbiciunea Uniunii Europene, întrucât există contradicţii între prevederile ei şi realitate, la Baza Aeriană Kogălniceanu deocamdată nefiind prezent niciun soldat german sau francez, a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu, senator PMP, la Bacău.

„Documentul adoptat la Sibiu dovedeşte, încă o dată, slăbiciunea Uniunii Europene. S-au făcut câteva enunţuri de genul: ‘Vom apară o singură Europa de la est la vest şi de la nord la sud’. Ce să spun, o apărăm dar deocamdata n-am văzut niciun soldat german sau francez la Kogălniceanu (Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu – n.r.), ci soldaţi americani. N-am văzut niciun avion francez la Turda, ci o aviaţie de vânătoare americană”, a spus fostul preşedinte, potrivit b1.ro

Iohannis basescuFostul şef de stat s-a referit la un alt punct a declaraţiei de la Sibiu care prevede: „Nu vom lăsa loc la diviziuni care sunt împotriva interesului colectiv'”

„Deci la trecutul summit informal al UE, tocmai se stabilise Europa cu mai mule viteze, Europa cu mai multe proiecte… Ce facem? Acum ne-am trezit să spunem că nu vrem o Europă diviziata, dar o divizam chiar prin deciziile oamenilor politici europeni. La Bruxelles se discută bugetul separat pentru Zona Euro, dar este în contradicţie cu ceea ce s-a întâmplat la Sibiu.

  • Mai avem în declaraţia de la Sibiu: ‘vom continua să protejăm modul nostru de viata’.

Eh, aici chiar m-a dat gata! Umplem Europa de musulmani, nu mai facem brad de Crăciun la Strasbourg şi târgul de Crăciun de la Bruxelles să nu-i supărăm pe musulmani, şi vin la Sibiu să spun că ‘nu vom accepta schimbarea modului nostru de viață’”. Este o declaraţie pentru populaţie. Este o declaraţie care nu rezolvă nimic”, a tranşat subiectul Traian Băsescu.

  • Nu în ultimul rând, fostul şef de stat a indicat faptul că politicienii europeni nu au curaj să spună adevărul datorită „corectitudinii politice”.

„Marea problemă a politicienilor europeni e că din cauza acelui ‘politically correct’ (corectitudine politică – n.r.), nu spun adevărările Uniunii Europene, nu spun drumul pe care trebuie să-l urmăm şi nu au curaj să spună lucrurile prin care-şi asuma ceva”, a completat fostul preşedinte.