Demers RADICAL / Dragnea contestă în instanţă completul de 5 judecători

Preşedintele PSD a dat în judecată Curtea supremă la Curtea de Apel București, precum și Colegiul de conducere de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Potrivit Romania tv, este vorba de compunerea completurilor de 5 judecători, iar Liviu Dragnea contestă faptul că Instanţa supremă nu pune în aplicare legea şi a luat decizia de a aplica noile prevederi cu privire la compunerea completelor de 5 judecători de la începutul anului viitor.

  • În aceeaşi speţă, Guvernul a sesizat, recent, un posibil conflict juridic de natură constituțională între Parlament și ÎCCJ. 
Inalta Curte
sursa foto: QMagazine

Potrivit portalului instanţei, Liviu Dragnea a deschis, pe 5 octombrie, proces împotriva Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi a Colegiului de Conducere al acesteia şi cere anularea Hotărârii de Colegiu nr. 89/4 septembrie 2018. Procesul nu a primit deocamdată un termen de judecată.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie trebuia să înceapă luni judecarea apelului în dosarul DGASPC Teleorman, în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare.

Dragnea nu s-a prezentat la proces, iar judecătorii au anunţat că liderul PSD a trimis o cerere prin care a solicitat amânare pentru a-şi angaja un avocat. Începerea judecării apelului a fost amânată pentru data de 5 noiembrie.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare