Deputatul Dorel Gheorghe Căprar propune, în actualul context puternic marcat de acțiunile și/sau inacțiunile ticăloase, iresponsabile,anticonstituționale și trădătoare ale unor parlamentari, un exercițiu de gândire.
„Acesta privește posibilitatea ca, în scopul de a preîntâmpina producerea unor astfel de situații, cel puțin să reflectăm dacă nu ar fi potrivit să introducem în procedura legislativă ce vizează aspecte de securitate națională, obligativitatea solicitării și obținerii de la Serviciul Român de Informații, a unui punct de vedere de specialitate, privitor la inițiativele legislative.
Având în vedere că Parlamentul României exercită controlul parlamentar asupra Serviciului Român de Informații, oare de ce nu ar fi de dorit ca membri ai personalului acestei unități, cunoscuți pentru patriotismul lor și vigilența la amenințările la adresa securității naționale, să acorde sprijin în activitatea legislativă.
Eu cred că nu avem motive să ne ferim de acești oameni.
În condițiile deficitului major de patriotism și bună-credință din Parlamentul României, apreciez că ar putea fi o opțiune pentru a se evita crearea de situații de amenințare la adresa securității naționale”, se arată pe pagina de Facebook a lui Căprar.
Astfel, deputatul afirmă cu hotărâre că are mult mai multă încredere în membrii personalului Serviciului Român de Informații și în cei ai Serviciului de Informații Externe, decât în mulți dintre membrii Parlamentului României.
„În astfel de situații avem obligația să cooperăm cu organele specializate ale statului, pentru înlăturarea amenințărilor la adresa securității naționale și pentru a preveni convulsiile sociale.
Potrivit dispozițiilor articolului 2 aliniatul (2) din Legea nr. 51 din 29 iulie 1991 (republicată) privind securitatea națională a României, ,,Cetățenii români, ca expresie a fidelității lor față de țara, au îndatorirea morală de a contribui la realizarea securității naționale”, potrivit sursei citate.