Deputat PNL: Românii, sfidați de Guvernul PSDragnea, care împarte discreționar în județe banii din fondul de rezervă

Deputatul PNL Ionel Palăr spune că guvernarea României de o mână de oameni al căror singur scop este satisfacerea orgoliilor și intereselor liderului lor suprem, Liviu Dragnea, a devenit o realitate de necontestat a unei țări conduse în dispreț, fără viziune și fără responsabilitate. O demonstrează recenta Hotărâre de Guvern nr. 977/2018 privind alocarea unor sume din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția  Guvernului, pentru unele unități administrativ teritoriale și publicată în Monitorul Oficial nr.1061, pe 14 decembrie, vineri, la început de week-end.

O privire aruncată asupra sumelor alocate diferitelor localități demonstrează ceea ce era deja știut: arbitrariul domnește în România, banii sunt distribuiți discreționar, în funcție de simpatiile liderului PSD. Dacă majoritatea județelor au primit sume cuprinse între unu și patru milioane de lei, au existat și câțiva norocoși ai sorții, iubiți la centru și pentru comunitățile cărora s-au găsit fonduri.

Nu luăm în calcul județul Vaslui, care beneficiază de cei mai mulți bani, peste 19,3 milioane de lei, de Maramureș, cu peste 16,2 milioane de lei, sau de Vâlcea, cu peste 15 milioane. Propun să ne uităm, însă, că, la Teleorman, un județ cu o populație estimată de 360.000 de locuitori, au fost alocate peste 15,4 milioane de lei sau că cei 265.000 de locuitori ai județului Giurgiu vor beneficia de peste 18 milioane de lei. Spre comparație, județului Timiș, cu  683.540 de locuitori, i-au fost repartizați 1,9 milioane de lei. Cei peste 616.000 de băcăuani au primit abia puțin peste patru milioane de lei.

  • Ce argumente există, oare, pentru că județul Bacău, unul dintre cele mai afectate de inundațiile din acest an, a fost lăsat pe ultimul loc din Moldova în ceea ce privește alocările bugetare și a primit doar un sfert din cât s-a alocat la Vaslui sau jumătate din ce a fost distribuit spre vecinii de la Neamț? Peste tot, președinții de consilii județene au aceeași culoare politică. Găsesc un singur răspuns: dezinteresul politicienilor PSD din Bacău de a milita pentru județ sau incapacitatea lor de a se face ascultați în fața șefilor de la București.

Indiferent care este răspunsul, mai există o certitudine: modelul discreționar și abuziv de la București se continuă și în teritoriu. Sumele repartizate nu direct autorităților locale, ci prin intermediul consiliilor județene, vor fi distribuite tot după bunul plac pesedist. În județul Bacău, comunele liberale sunt luate în derâdere și se pregătesc alocări jenante, făcute în dispreț față de comunități.

  • Pentru 12 primării liberale, președintele Consiliului Județean, Sorin Brașoveanu, și șeful său, senatorul Dragoș Benea, președintele PSD Bacău, au alocat sume cuprinse între 2000 și 5000 de lei. În paralel, pentru fiecare primărie PSD s-au găsit sume în jurul valorii de 100.000 de lei. Iar sumele distribuite s-au transformat într-o adevărată armă de șantaj, în încercarea PSD-ALDE de a racola primarii PNL.

În schimbul promisiunii banilor, urmează migrația politică. Celor care refuză, li se alocă bani în batjocură. 2000 de lei! Puțin mai mult de un salariu minim pe economie. În județul Bacău, nu există oameni, comunități și nevoi. Nu există priorități, nu există localități afectate de inundații. Există carnete de partid, abuz și lipsă de responsabilitate! Așa înțelege PSD să trateze România!”, spune Palăr, printr-un comunicat.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare