Deputata Alina Tănăsescu: În 2023, la un an după intrarea PSD la guvernare, avem un Guvern care majorează pensii și salarii, dar alocă și un buget record pentru investiții

Deputatul PSD, Alina Tănăsescu, remarcă faptul că, la un an după intrarea PSD în Guvern, se poate propune un proiect de Buget care satisface atât nevoile sociale, cât și pe cele ale economiei.

Îmi aduc aminte cum în anii trecuți, la adoptarea Bugetului, premierii în funcție la acele momente se lăudau că nu taie pensii și salarii. Aceasta era marea lor realizare, cu toate ghilimele de rigoare, iar oamenii ar fi trebuit să fie fericiți.

Mă bucur să văd faptul că, după intrarea PSD la guvernare, abordarea la nivelul guvernării s-a schimbat fundamental. Iar la această schimbare a contribuit, decisiv, Partidul Social Democrat. PSD a asumat că este necesară intrarea la guvernare într-un moment atât de dificil pentru România.

Dezbaterea din ultimile luni a fost despre cum putem să le facem oamenilor bine, cum le putem mări veniturile într-o situație de criză la nivel global, și despre cum putem susține economia și sectorul privat.

Realitatea este că va exista un sprijin mai mare în Buget pentru domeniile Sănătății și Educației, că pensiile și salariile vor crește, inclusiv în sectorul privat, în timp ce pentru investiții vor exista alocări consistente. Deși pensiile vor fi majorate, la pachet cu măsuri precum creșterea salariului minim, investițiilor le sunt alocate nu mai puțin 7,2% din PIB, ceea ce reprezintă un record.

Iată că se poate. O guvernare poate fi și aproape de oamenii simpli și preocupată de dezvoltare și consolidarea economiei. Important este să existe voință politică și competență” a declarat Alina Tănăsescu.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare