Deputata Ioana Bran a reprezentat România la reuniunea Consiliului pentru tineret din statele membre UE

Reuniunea Consiliului pentru tineret din statele membre ale Uniunii Europene a avut loc, marţi, la sediul Consiliului Uniunii Europene din Bruxelles, fiind prezenţi miniştrii de de resort din statele membre UE.

Președinția Consiliului, deținută actualmente de Bulgaria, i-a învitat pe miniștri să discute despre principalele priorități pentru viitoarea cooperare la nivelul UE în domeniul tineretului.

reuniune tineretRomânia a fost reprezentată de o delegație condusă de ministrul Ioana Bran, care a luat cuvântul în plenul Consiliului și a subliniat importanța dezvoltării politicilor pentru tineret. Strategiile noi de comunicare pentru tineri, integrarea acestora în societate, dialogul structurat sau stabilirea viitoarelor priorități au fost printre temele discutate la Bruxelles.

„Mulțumesc Președinției Bulgare pentru această oportunitate de a discuta prioritățile de lucru la baza cărora trebuie să se regăsească interesele, aspirațiile și nevoile exprimate de tinerii din întreaga Uniune Europeană. Considerăm că dialogul structurat trebuie să reprezinte fundamentul noii strategii europene de tineret, prin intermediul unui proces consultativ care să implice un număr cât mai mare de tineri din toate mediile.

În România, aproximativ 3 000 de tineri au fost consultați de către Grupul Național de Lucru, vocea lor făcându-se auzită inclusiv definirea temelor de cooperare la nivel european. În ceea ce privește prioritățile, accentuăm importanța alinierii dintre noua strategie europeană de tineret și viitorul program Erasmus plus, pentru o finanțare adecvată a inițiativelor și proiectelor din domeniul nostru de acțiune. În al doilea rând, este vitală asigurarea accesului tinerilor la aceste programe, cu precădere pentru cei ce provin din medii dezavantajate”, a declarat la reuniune Ioana Bran, potrivit paginii oficiale a Ministerului Tineretului şi Sportului.

Potrivit ministrului, accesul la oportunități pentru grupurile vulnerabile reprezintă una dintre temele de interes ale României, pe care autorităţile de la Bucureşti intenţionează să le abordeze inclusiv pe durata viitoarei Președinții a Consiliului UE pe care o va deţine ţara noastră.

Bran Ioana ue„Nu în ultimul rând, este prioritară înființarea și dezvoltarea centrelor de tineret în cât mai multe comunități. Pentru eficientizarea implementării viitoarelor politici europene de tineret, România apreciază oportună introducerea unui indicator referitor la numărul de beneficiari tineri în cadrul tuturor programelor Uniunii Europene, dar și crearea unor indicatori de referință pentru ocuparea forței de muncă şi a protecției sociale a tinerilor. Integrarea pe piața muncii și combaterea șomajului trebuie să fie menținute pe lista priorităților de lucru relevante pentru viitorul tinerilor europeni. România, pe durata Președinției Consiliului UE, va avea în vedere aceste importante teme de lucru”, a mai spus Ioana Bran în intervenția sa.

Consiliul pentru tineret UEAlături de Cosmin Boiangiu, reprezentantul permanent adjunct al misiunii diplomatice a României pe lângă UE, ministrul Ioana Bran a participat azi, tot la Bruxelles, o premieră pentru România, și la un dejun informal, dedicat discuțiilor despre reforma dialogului structurat cu tinerii, unde au participat și reprezentanți ai Forumului European de Tineret, ai Comisiei Europene și ai Parlamentului European.

 

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare