Deputata PSD Beatrice Tudor dezvăluie cum „s-au făcut de râs” opozanții Vioricăi Dăncilă, folosind informaţii fake news

fake news

Printr-o declarație politică, deputata prezintă cum ”s-au făcut de râs” cei care sunt împotriva Vioricăi Dăncilă, folosind un ”fake-news adevărat ce a făcut ravagii săptămâna trecută: INS a trecut în subordinea Guvernului!”

„Un fake-news adevărat a făcut ravagii săptămâna trecută: INS a trecut în subordinea Guvernului! Imediat, pleiada de opozanți isterici, politici și ne-politici ai Guvernului PSD a început să recite repertoriul apocalipsei politice: e grav; e inadmisbil; nu se poate așa ceva;

Tudor BeatricePSD își subordonează instituțiile; Viorica Dăncilă vrea putere absolută; săriți, democrația e atacată; singura soluție, încă o revoluție!

Toți panicarzii politici s-au agitat pe Facebook sau la televizor, doar-doar or sensibiliza pe cineva în legătură cu noua lovitură care ar fi fost adusă democrației românești, care nu se știe cum s-ar descurca fără vigilența acestor panicarzi politici”, a arătat Beatrice Tudor în declaraţia politică.

  • Mai mult, a arătat aceasta, “mostra de ipocrizie supremă a venit de la PNL, acolo unde Raluca Turcan a cerut, nici mai mult, nici mai puțin decât demisia premierului, spunând că INS ar fi ajuns în subordinea Guvernului pentru că nu-se-știe-ce intenții de cenzură ar avea Viorica Dăncilă. Postarea este încă pe pagina de Facebook, pentru cei care doresc să râdă”.

Beatrice Tudor a trecut apoi la “demontarea minciunii”:

“INS a trecut în subordinea Guvernului încă din vara anului 2016, atunci când Prim-Ministru era Dacian Cioloș, tehnocratul susținut de liberali și de PNL, inclusiv, sau mai ales, de Raluca Turcan.

Printr-o Ordonanță de Urgență din vara lui 2016, Dacian Cioloș a creat, practic, un guvern paralel care răspundea doar lui și protejatului său – Șeful Cancelariei. Prin OUG, Cioloș a considerat necesar ca nu mai puțin de 14 instituții foarte importante să fie transferate în coordonarea sa directă, prin intermediul Cancelariei.

Printre aceste 14 instituții, se numără Institutul Național pentru Statistică, Agenția Națională pentru Resurse Minerale – cea care stabilește redevențele și gestionează colectarea acestora, Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților – cea cu despăgubiri de miliarde de euro, Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc și încă alte câteva instituții importante pentru sinecuriștii tehnocrați și cei ai Opoziției de dreapta. (…)

Pe scurt, Cioloș și tehnocrații trec 14 instituții în directa coordonare a Primului Ministru, printr-o simplă semnătură și nimeni din România nu zice nimic. Cioloș și tehnocrații spun că au nevoie de aceste 14 instituții pentru a depăși dificultățile și pentru a-și atinge obiectivele și toți consideră argumentarea logică și firească”.

Deputata PSD a adăugat că, în ianuarie 2017, structura de forță a lui Dacian Cioloș – Cancelaria Primului Ministru, a fost desființată, iar INS s-a trezit lăsat pe dinafară.

dancila„Așa că tot ce a făcut Cabinetul Dăncilă, a fost o armonizare legislativă a acestor acte normative, care să reglementeze statutul INS. Mi-aș dori ca toți reprezentanții Opoziției care au sărit ca arși la acest fake-news să-și recunoască public eroarea și să o corecteze, dar probabil că am așteptări prea mari. Mi-aș dori ca toți cei care au declanșat isteria pe Facebook să fie mai precauți, măcar dățile următoare când vor fi supuși unor noi manipulări și mi-aș mai dori ca ura politică să nu mai încețoșeze mințile. Avem nevoie, ca țară și ca societate, de tot mai puțină isterie politică”, a conchis Beatrice Tudor.