Deputatul Antonel Tănase nu este de acord cu “taxa de solidaritate”: Îmi amintește de tovarășul Ceaușescu și de liderii comuniști

Antonel Tănase, deputat de București și fost Secretar general al Guvernului Orban, spune că nu este de acord cu “taxa de solidaritate” propusă de coaliția PSD-PNL-UDMR și precizează că această inițiativă îi amintește de ”tovarășul Ceaușescu și de liderii comuniști”, care ”s-au folosit de ideea de Robin Hood pentru a parveni și a se îmbogăți ei înșiși”.

Antonel Tănase: ”Cred în liberalism, nu în jaf, așadar mă opun în totalitate acestei “taxe de solidaritate” care nu este decât o reminiscență comunistă a principiului că toți suntem egali și că toți merităm chiar și banii altora.”

”Dacă Statul Român vrea mai mulți bani, ei se fac prin reforme, investiții, consolidare antreprenorială, educație, cercetare și dezvoltare, modernizare și digitalizare.”, a scris fostul deputat liberal pe pagina de Facebook.

În același timp, Antonel Tănase reamintește coaliției de guvernare că această decizie nu va face decât să îndepărteze marile companii din România, iar economia românească riscă să devină inexistentă.

”Dragi PSDPNLUDMR, companiile LIDL, Ford, DACIA etc pot pleca oricând în alte țări unde sunt mai bine primite, că doar nu mai suntem într-o Europă roșie.

Și economia românească, care e și așa fragilă din cauza pandemiei și a crizei politice din ultimele luni, va deveni inexistentă.”, a completat Tănase.

”Hai să ne concentrăm mai bine pe modernizarea aparatului de Stat și la a tăia de pe listă toți inutilii care populează instituțiile publice”, conchide deputatul de București.

Vezi mai jos postarea integrală:

”Combinația fatală PSD-PNL-UDMR vrea să facă o nouă demonstrație de demagogie și populism, propunând introducerea unei taxe noi, mai precis “taxa de solidaritate” pentru cei mai importanți contribuabili în economie.

Pentru că “aceste companii au bani și nu sunt taxate suficient”.

Asta îmi amintește de tovarășul Ceaușescu și de liderii comuniști, acești tâlhari politici care s-au folosit de ideea de Robin Hood pentru a parveni și a se îmbogăți ei înșiși.

Mă mir că PSD- PNL- UDMR nu propun confiscarea averilor “elementelor negative”, aceste companii private care pompează deja o grămadă de bani la bugetul de Stat, spre deosebire de trepădușii angajați la Guvern care nici nu produc nimic, nici nu sunt în stare să vină cu soluții eficiente pentru a colecta corect bani la Bugetul de Stat.

Comuniștii au făcut jaf la scară națională, punând stăpânire pe averi ce nu le aparțineau, sub ideea de “colectivizare pentru binele poporului” iar PSD- PNL- UDMR vor cam același lucru, însă îmbrăcat în haina democrației și a “solidarității sociale”.

Comuniștii au confiscat case, pământuri și averi de la “dușmanii poporului”, care “aveau prea mult”, PSD-PNL- UDMR vor să confiște o parte din banii “companiilor decadente” tot pentru că “au prea mult”.

Mereu am susținut ideea de performanță și de meritocrație, fără a uita însă de importanța politicilor sociale și financiare pentru categoriile defavorizate.

Cred în liberalism, nu în jaf, așadar mă opun în totalitate acestei “taxe de solidaritate” care nu este decât o reminiscență comunistă a principiului că toți suntem egali și că toți merităm chiar și banii altora.

Dacă Statul Român vrea mai mulți bani, ei se fac prin reforme, investiții, consolidare antreprenorială, educație, cercetare și dezvoltare, modernizare și digitalizare.

Dacă Statul Român vede în marile companii “burghezii decadenți” care trebuie jefuiți “ca să se dea și la alții”, dacă Statul Român îi tratează pe cei mai mari contributori la Bugetul de Stat ca pe niște paria, ei bine, dragi PSDPNLUDMR, companiile LIDL, Ford, DACIA etc pot pleca oricând în alte țări unde sunt mai bine primite, că doar nu mai suntem într-o Europă roșie.

Și economia românească, care e și așa fragilă din cauza pandemiei și a crizei politice din ultimele luni, va deveni inexistentă.

Hai să lăsăm taxele aberante și să încetăm cu “dușmanul poporului”, aceste companii private “care sug sânge românesc”. Asta a fost o etapă de trecut încă de acum 30 de ani.
Hai să ne concentrăm mai bine pe modernizarea aparatului de Stat și la a tăia de pe listă toți inutilii care populează instituțiile publice. Sigur se va strânge o sumă consistentă la prima tranșă a taxei de solidaritate. Să ne reauzim sănătoși!”

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare