sâmbătă, iunie 25, 2022

Deputatul Cornel Folescu: PSD nu susține cote progresive de impozit, ci deduceri progresive la salariile mici

Deputatul PSD Cornel Folescu afirmă că, având în vedere contextul economic deosebit de dificil în care ne aflăm, absorbția de fonduri europene nu este doar o necesitate, dar o obligație a noastră de mare responsabilitate.

„În perioada imediat următoare vom înainta Comisiei Europene cererea de plată a 2.9 miliarde de euro, dintre care peste 2 miliarde sunt nerambursabile, reprezentând fonduri din PNRR aferente primului trimestru. Însă pentru ca acești bani să intre în țara noastră, avem de îndeplinit niște jaloane. Miniștrii PSD și-au făcut treaba, deci, stimați colegi de coaliție, domnilor de la PNL, haideți să ne facem treaba până la capăt!

  • Cu privire la proiectul privind combaterea speculei, acesta se află în prezent pe masa Guvernului și a coaliției unde analizăm toate detaliile. Pentru a corecta informațiile apărute în presă, menționez că acest proiect nu își propune să reducă sau să elimine subvențiile. Însă, consider normal ca agenții economici care beneficiază de facilități din partea statului, să acționeze cu o mai mare responsabilitate față de români.

În fond și la urma urmei, scopul sprijinirii comercianților și producătorilor de către stat este de a stopa creșterea explozivă a prețurilor și a nu pune și mai mare presiune pe oameni.

  • Trebuie să clarificăm și aspectul privind impozitarea progresivă. S-a înțeles și propagat greșit ideea stabilirii unor trepte la care să se calculeze cote din ce în ce mai mari de impozit. Exclus! PSD nu susține cote progresive de impozit, ci deduceri progresive la  salariile mici. Asta înseamnă că impozitele pe salariile mici să fie diminuate treptat, venind astfel în sprijinul celor mai vulnerabili dintre salariați.

Proiectul se află încă în dezbatere și urmează să purtăm discuții atât cu reprezentanții mediului de afaceri, cât și cu sindicatele. Este clar, însă, că avem nevoie de o reașezare a impozitelor pentru a stabili, pe cât posibil, o echitate între impozitarea capitalului și impozitarea muncii”, a scris Folescu, pe Facebook.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner