Deputatul european Siegfried Mureșan: România, printre primele 7 state membre UE care au primit deja a doua plată din PNRR

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan anunță, vineri, că România este printre primele şapte state membre ale UE care au primit deja a doua plată din PNRR.

 

„România, printre primele 7 state membre UE care au primit deja a doua plată din PNRR. Sunt foarte bucuros că România a primit astăzi încă 2,76 miliarde de euro de la Comisia Europeană prin Mecanismul European de Redresare şi Rezilienţă. În calitate de co-raportor al Parlamentului European privind acest mecanism, obiectivul meu principal a fost tocmai acesta: să adoptăm în timp util o legislaţie europeană care să permită absorbţia adecvată a fondurilor alocate României şi celorlalte state membre”, a scris Siegfried Mureşan, vineri pe Facebook.
El a mai spus că „este a doua plată pe care o primim pentru finanţarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR)”.
„România se numără printre cele 7 state membre ale Uniunii Europene care au primit deja a doua plată pentru PNRR şi printre cele 18 state care au primit cel puţin o tranşă de bani. Cu această plată, România a absorbit deja 9 miliarde de euro, adică peste 30% din suma totală ce ni se cuvine prin acest mecanism (29 de miliarde de euro). Pentru decontarea celei de-a două tranşe, România a trebuit să implementeze reforme şi investiţii importante, precum adoptarea legii decarbonizării, dezvoltarea resurselor umane în domeniul sănătăţii, modernizarea infrastructurii sistemului de învăţământ şi promovarea turismului şi culturii”, a mai precizat Mureşan.
Ministrul Finanţelor Marcel Boloş a anunţat, vineri, că au fost viraţi României, de către Comisia Europeană, banii aferenţi Cererii de plată II din PNRR, respectiv peste 2,7 miliarde de euro.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare