sâmbătă, iunie 10, 2023

Deputatul PNL, Claudiu Răcuci acuză Guvernul Tudose-Dragnea că nu-și asumă scumpirile gazelor naturale şi ale curentului electric

  • Guvernul PSD-ALDE atacă din nouă la buzunare, scumpind preţul gazului în plină iarnă

Claudiu Răcuci critică în termeni foarte duri minciunile proferate de către Liviu Dragnea care, în anul 2017, punea scumpirile gazelor naturale şi ale curentului electric pe seama conducerii instituţiei de reglementare în domeniu, a ANRE, şi nu pe măsurile proaste luate de Guvern:

  • „PSD are boala de a nu-şi asuma erorile şi, de fiecare dată când greşesc, cei din PSD dau vina pe alţii pentru erorile lor!

    De exemplu, în urmă cu doar 3 luni, Liviu Dragnea, în stilul său mincinos, total inconfundabil, găsea vinovatul suprem pentru creşterile accelerate ale preţurilor gazelor naturale şi ale curentului electric din 2017 în afara Guvernului. Acest vinovat era conducerea ANRE, adică acea instituţie care reglementează domeniul energetic din România şi care stabileşte valoarea preţurilor administrate.

    Sub acest argument, Liviu Dragnea şi o parte din camarila sa au declanşat schimbarea imediată a conducerii ANRE şi au numit, peste noapte, o conducere nouă, 100% politică, 100% formată din membri PSD, fără pic de experienţă în domeniul energetic, dar total supusă ordinelor baronului de Teleorman. După ce şi-au trecut şi această instituţie în subordinea partidului, aflăm acum că preţul gazelor naturale va creşte din nou, de mâine, 10 ianuarie 2018, pentru toţi consumatorii, şi nu cu puţin, ci cu o valoare semnificativă, în special pentru consumatorii care-şi încălzesc locuinţele cu centrale proprii. Mulţumită lui Dumnezeu, până acum am avut o iarnă blândă, cu temperaturi ridicate, care seamănă mai degrabă cu o primăvară, însă, nu vreau să îmi imaginez cum ar fi arătat facturile românilor dacă iarna şi-ar fi intrat în drepturi şi gerul din ianuarie ar fi adus valori mai mari pe facturile consumatorilor casnici.”

Deputatul PNL Claudiu Răcuci avertizează că toate creşterile de preţuri din domeniul energiei se văd în preţul tuturor celorlalte produse şi că puterea de cumpărare a angajaţilor şi pensionarilor va fi puternic afectată în anul 2018:

    „Creşterea preţurilor la energie face praf competitivitatea prin costuri a agenţilor economici români. PSD ştie asta şi ştia şi atunci când minţea că va sprijini capitalul autohton să se dezvolte. Cu preţuri mai mari la energie, produsele româneşti sunt mai scumpe şi nu mai au căutare nici măcar în rândul românilor, nicidecum să mai visăm că am putea să exportăm. Uitaţi ce efecte dezastruoase a avut scumpirea de către Guvern a benzinei pentru producţia din România şi pentru exporturile nete! Pentru prima dată după foarte mulţi ani, BNR ne spune că preţurile vor avea o creştere semnificativă şi în 2018, după ce în 2017 au depăşit orice anticipări! Încă din prima şedinţă de lucru din acest an, BNR a majorat dobânda de intervenţie la 2%, ceea ce înseamnă că şi dobânzile pentru lei vor continua să crească. Puterea leului scade de la o zi la alta, mai ales în raport cu moneda euro. Aşadar,

  • Guvernul Tudose-Dragnea a scumpit benzina şi, indirect, a scumpit toate produsele din sacoşele de cumpărături ale românilor. Acelaşi Guvern Tudose-Dragnea, căruia nu îi pasă de răul făcut în 2017, nu abandonează măsurile greşite nici în 2018.

    Aşadar, după ce a scumpit şi la sfârşitul anului trecut, dar şi la începutul anul 2018 facturile pentru gaze, pe cele de electricitate, a scumpit carburanţii şi a crescut dobânzile şi ratele bancare ale celor care un visat şi sperat să aibă o casă şi o maşină, Tudose şi Dragnea continuă să fredoneze aceeaşi melodie falsă şi necredibilă că ei vor binele românilor. Dar aşa bine, nu vrea nici nu român! Toate preţurile au crescut, toate facturile sunt mai mari, ratele bancare au devenit insuportabile, iar veniturile populaţiei sunt cel mult aceleaşi ca cele din 2016, dacă nu mai mici, din punctul de vedere al puterii de cumpărare. Majorările de pensii şi de salarii cu care i-au minţit pe români în 2018 se demonstrează a fi o simplă apă de ploaie, căci ceea ce au primit cu o mână, Guvernul Tudose-Dragnea le-a luat deja cu două mâini, încă din prima lună a anului.” a declarat deputatul PNL.

ecopolitic.ro

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner