Deputatul PNL, Claudiu Răcuci acuză PSD că a blocat proiectul privind stimularea salarizării în sectorul privat

  • Cum a blocat PSD proiectul privind stimularea salarizării în sectorul privat

   Claudiu Răcuci, deputat PNL de Alba, iniţiator al unei propuneri legislative care ar fi trebuit să aducă bani mai mulţi în buzunarele angajaţilor din sectorul privat, acuză majoritatea PSD-ALDE pentru blocarea proiectului său privind impozitarea orelor suplimentare, pentru motivul absurd că proiectul nu este iniţiat de PSD sau ALDE:

„PSD a reuşit ca numai în 10 luni să arunce preţurile în aer la majoritatea produselor de bază şi la facturi, iar viaţa românilor să fie tot mai scumpă. Cu toate acestea, nici Guvernul şi nici parlamentarii din majoritatea parlamentară nu se gândesc la erodarea veniturilor celor peste 3,7 milioane de angajaţi din sectorul privat, al căror salariu nu a crescut cu aceeaşi viteză. În sectorul privat, salariul nu poate creşte decât odată cu creşterea de productivitate din economie. Ce bine ar fi să putem creşte salariile din privat şi profiturile doar din pix, dar aşa ceva chiar că nu se poate. Tocmai de aceea, am depus, în urmă cu aproape cinci luni, un proiect prin care doream să sprijin atât angajatorul, cât şi angajatul, prin scutiri de impozite şi contribuţii pentru orele suplimentare făcute de angajaţii din sectorul privat, urmând ca din aceste venituri să se plătească doar contribuţia angajatului pentru fondul de pensii. În acest mod, angajatorul putea să-şi stimuleze, oficial şi legal, pe statul de plată, forţa de muncă, iar veniturile salariale ale angajatului ar fi putut să crească, dacă prestează muncă suplimentară, cu până la 25%. Printr-o astfel de măsură, câştigă şi angajatul şi angajatorul şi chiar şi bugetul de stat, prin diminuarea muncii la negru şi a evaziunii fiscale.

  • Din păcate, majoritatea PSD-ALDE au pus piedică proiectului, pe care l-au respins la Senat sub nişte argumente absurde … de tipul că nu ştiu câţi oameni lucrează ore suplimentare în România. Adevărul, însă, este că parlamentarii PSD-ALDE refuză să sprijine adoptarea acestui proiect pentru că nu este propunerea lor şi pentru că nu le pasă aproape deloc de economia privată .” a declarat deputatul PNL.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare