Deputatul PNL Claudiu Răcuci: Liviu Dragnea are alte preocupări, eliminarea Codruței Kovesi și îmblânzirea DNA

claudiu racuci ecopolitic.ro

Deputatul PNL Claudiu Răcuci acuză alianța PSD-ALDE de faptul că se ocupă în principal de rezolvarea problemelor personale ale liderilor, în vreme ce problemele esențiale ale României sunt cu totul abandonate:

„România are astăzi o structură ineficientă şi costisitoare a administraţiei publice, care nu poate conduce la modernizarea ţării, nu poate permite realizarea de investiţii de interes local, regional sau naţional şi nu va putea permite principalelor servicii publice să se dezvolte, să se modernizeze. Cauzele principale le cunoaştem cu toţii: decizia administrativă este într-o parte, iar banii se află în cu totul în altă parte, adică decizia este la nivelul consiliilor locale, iar banii s-au întors, încet şi sigur, tot la Guvern; descentralizarea unor competenţe ale Guvernului, precum și modul în care este administrat o parte consitentă din patrimoniul public sunt alte domenii nereformate, care acţionează aproape identic cu perioada de dinainte de 1989.  

racuci ecopolitic.roPSD şi ALDE, partidele care guvernează astăzi România, nici nu vor să mai audă de posibilitatea reorganizării administrativ teritoriale a ţării, de o reactivare a descentralizării administrative sau de evaluare necesităţii restructurării plafoanelor administrative.

Ei sunt ocupați cu debarcarea Codruței Kovesi și cu eliminarea luptei anti-corupției. Asta, deşi în anul 2013, domnul Liviu Dragnea se poza în marele reformator al administraţiei publice locale şi în marele suţinător al descentralizării administraţiei.

Din păcate, însă, astăzi singurul lucru care îl mai interesează este acela cum să facă administraţiile locale mai dependente de voinţa de la Bucureşti, cum să ia din mâna administraţiilor locale unele servicii publice şi cum să poarte banii publici, dintr-un buzunar în altul, totul cu scopul ca decizia să fie în mâinile şefului de la partid. Critica mea la adresa Guvernului PSD-ALDE nu este doar ca o critică banală, formulată în cadrul competiţiei politice. Eu nu am intrat în politică doar să critic. Puteam să o fac şi fără să fiu în politică! Eu am intrat în politică cu un singur scop – acela de a schimba ceva în bine în ţara mea, pentru copii noştri. Promisesem că dacă PSD-ALDE vor face lucruri bune, chiar o să-i susţin. Din păcate, până acum, în peste 14 luni, nu mi-au dat această ocazie nici măcar o dată.

Citește și:

PNL a depus moțiunea simplă împotriva ministrului Educației

Cu toții vrem o țară ca afară! Însă, cu toţii știm că adevărata guvernare în societăţile dezvoltate este guvernarea locală! Ţările pe care le invidiem în Europa au guverne locale puternice, bine finanţate, autonome în decizie şi puternic controlate de către cei care deţin puterea – adică de cetăţeni. Vedeţi cât este de simplu succesul? Vedeţi unde pleacă tinerii români ca să îşi construiască un viitor?

Din păcate, ţara noastră, în loc să o ia în această direcţie, de mai bine de un an a luat-o exact în sensul opus – adică ne îndreptăm către o recentralizare administrativă absurdă, care nu va aduce nimic, dar absolut nimic bun!  Oricât de mult s-ar lăuda Guvernul că ştie ce-i mai bine pentru oameni, nu va şti niciodată la fel de bine ca un primar sau un consiliu local. Oricât de mult ar dori un primar să facă bine pentru o colectivitate locală, acesta nu va reuşi niciodată în actualul mod de organizare şi de finanţare al administraţiei publice locale.”