Deputatul PSD Daniel Ghiţă: DNA are dosare penale de fraudă si acte de corupție cu pagubă de circa patru miliarde de Euro din pandemie! 2020! Acum este 2023! De ce nu este unul audiat, arestat ? Câțu un miliard de euro! Clotilde Armand fraudă electorală! Nimic! Nu am văzut noi bine. Nu erau saci cu voturi! Așteptăm să se prescrie faptele?

Deputatul PSD Daniel Ghiţă a criticat dur, pe Facebook, modul în care se face actul de justiţie în România, arătând că s-a ajuns ca dosarele „grele” să fie ţinute la sertar până se prescrie fapta.

„Așa m-am săturat de :

1.”Facem anchete”= ținem dosarele până se prescrie fapta. Mortul e de vină!

2. “Experții spun”, dar în pandemie nu s-a publicat lista “ experților niciodată! Cereți numele “ experților” !?

3. „Instituțiile statului își fac treaba”!

Nu, nu fac nimic. Dosarul Microsoft șpăgi de sute de milioane euro, pentru mulți oameni. Arestați au fost doar o parte. De ce ? Faptele prescrise și niciun reprezentat Microsoft Austria arestat, anchetat! Doar cei care trebuiau plimbați in cătușe!

4. Arestarea și plimbarea tuturor în cătușe ca să-i vadă presa! Care e scopul ? Când acum avem dosare record de 4 miliarde Euro ?

DNA are dosare penale de fraudă si acte de corupție de circa patru miliarde de Euro din pandemie! 2020!  Acum este 2023!

De ce nu este unul audiat, arestat ? Câțu un miliard de euro! Clotilde Armand fraudă electorală! Nimic! Nu am văzut noi bine. Nu erau saci cu voturi! Așteptăm să se prescrie fapta?”, a scris Ghiţă.

Aşa cum se ştie, Curtea de Apel Bucureşti a dispus vineri încetarea procesului penal împotriva celor doi directori de la compania Hexi Pharma, Flori Dinu şi Mihai Leva, condamnaţi în primă instanţă la câte 3 ani de închisoare, după ce judecătorii au constatat că faptele de care sunt acuzaţi s-au prescris.

Flori Dinu, directorul general al companiei Hexi Pharma, primise în ianuarie 2019, la Tribunalul Bucureşti (instanţa de fond), o condamnare de 3 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor; iar Mihai Leva, şef de producţie al firmei, fusese condamnat la 3 ani şi 8 luni de închisoare cu executare. De asemenea, compania a fost obligată la plata unei amenzi penale de 2,6 milioane lei.

Aceste pedepse au fost anulate vineri de Curtea de Apel Bucureşti, pe motiv că faptele s-au prescris. Magistraţii au aplicat, ca şi în alte dosare importante din ultima vreme, deciziile Curţii Constituţionale privind prescrierea faptelor.

Reamintim că patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, s-a sinucis în mai 2016, când a aflat că procurorii au deschis o anchetă penală în legătură cu dezinfectanţii diluaţi livraţi de companie către sute de spitale.

Trebuie menţionat că pronunţarea sentinţei definitive în dosarul Hexi Pharma ar fi trebuit dată de Curtea de Apel Bucureşti în urmă cu doi ani, însă judecătorii au repus cauza pe rol în noiembrie 2020. Procesul a fost apoi tergiversat în aşteptarea unei expertize, care nu a adus nimic nou în dosar.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare