Deputatul PSD Mihai Weber, despre protestele minerilor din Gorj: Sunt revendicări pe care fiecare trebuie să le susţinem

Revendicările salariaţilor din Complexul Energetic Oltenia (CEO), care se află în cea de-a patra zi de proteste la Târgu Jiu, sunt unele pe care fiecare ar trebui să le susţinem ţinând cont de condiţiile de muncă ale acestora, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber citat de pressonline.ro

  • Potrivit acestuia, dorinţele minerilor şi energeticienilor sunt ”extrem de pertinente, de la a cere condiţii mai bune, echipamente, până la a da posibilitatea fiecărui angajat de a ieşi mai devreme la pensie”.

Weber: Sunt nişte revendicări pe care fiecare dintre noi ar trebui să le susţinem ţinând cont de condiţiile de muncă pe care le au aceşti oameni şi dorinţele lor sunt extrem de pertinente, de la a cere condiţii mai bune, echipamente, până la a da posibilitatea fiecărui angajat de a ieşi mai devreme la pensie, pentru că sănătatea celor direct productivi este grav afectată de condiţiile de muncă.

”Am iniţiat o lege care funcţionează de aproape doi ani, prin care am dat posibilitatea de a ieşi la pensie mai devreme celor care lucrează în condiţii deosebite de muncă. Această lege îşi întrerupe efectul undeva la sfârşitul acestui an. Preocuparea noastră este de a prelungi perioada de valabilitate a acestei legi pentru că discutăm de cel puţin 3 – 4.000 de oameni care se pun sub protecţia legii pensiilor în 3 – 4 ani de zile. Am avut o primă întâlnire cu reprezentanţii salariaţilor din CEO, urmând ca seria de întâlniri să continue zilele următoare”, a spus Weber.

Câteva zeci de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia (CEO) au protestat, începând de luni, în faţa Prefecturii din Târgu Jiu, din județul Gorj, pentru aplicarea legii privind reducerea vârstei de pensionare, salarii mai mari în sistem şi condiţii mai bune şi mai sigure de muncă.

Sursa: pressonline.ro

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare