Deputatul PSD Radu Cristescu, ipoteză privind conflictul din interiorul PNL

Deputatul PSD Radu Cristescu lansează, pe Facebook, o ipoteză legată de situaţia actuală din PNL în contextul schimbului dur de replici care a avut loc între europarlamentarul Rareş Bogdan şi ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, opinând că „păruiala e mare” fiind an preelectoral.

Cristescu spune că în loc să se certe în presă, liberalii, care coordonează toată politica externă a ţării, ar trebui să vină cu un plan coerent privind aderarea României la Schengen şi pentru apărarea intereselor naţionale.

„Toată politica externă a României este coordonată de oamenii PNL. În loc să se certe în presă, ar trebui să vină cu un plan coerent de aderare la Schengen, cu un alt plan serios privind apărarea intereselor României!! Din aceste certuri românii nu înțeleg nimic, iar România continuă să fie ținută la marginea Europei.

De ce se întâmplă așa?

Pentru că e an preelectoral și a început măcelul în PNL. Păruială tot mai mare. Deh, așa e cînd amâni reformele interne și intri în criză de timp. Așa e când pupi cu anii poala padișahului cotrocenist și crezi că asta ține loc de strategie politică. O mână nevăzută din afara PNL a apăsat butonul jihadului, iar liberalii au trebuit să se supună. O fi aceeași mînă despre care se spune că în toamnă trebuia să revină în forță în partid după ani de hălăduit prin păduri, dar în ultima clipă padișahul a blocat totul?

Nostim e că după ce și-a făcut inclusiv proprii camarazi ”cretini”, Rareș ”Sputnik” Bogdan (apud Aurescu: oare ştie ceva?), implicit el însuși un ”cretin” al politicii, e vîrful de lance contra neînregimentului de la Externe, pus acolo de ”cretinii” liberali la ordinul padișahului. Eu cred că îi şi place misiunea, dar ordinul nu se discută. Omul care a făcut praf PNL Diaspora s-a trezit să facă ordine în politica externă, râsul curcilor. Dar ordinul nu se discută, nu-i așa? Omul care l-a lins pe Iohannis de nu mai știai unde se termină președintele și unde începe el, îl înțeapă acum vârtos în părțile moi, cuprins de revelații bruște. Era încins politic, dar l-a ajutat răcoarea pădurilor. În spatele lui se adună, tot la ordin, ”reformiștii” – erau să scriu ”fomiștii” – partidului, care au descoperit acum că s-au dus la vale în sondaje și riscă să rămînă fără zestrea de două cifre în alegeri. Nu grija pentru soarta PNL îi arde, ci pentru propriul viitor. Dacă Brătianu și-a vîndut moșia pentru țară, ăștia vînd oricînd țara pentru moșiile lor. Va fi cu sînge pe pereți în lunile următoare în PNL. Bere sau Cola și popcorn, plus multă lămâie, zic…”, scrie Cristescu.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare