vineri, ianuarie 21, 2022

DESCOPERIRE URIAȘĂ: Scafandrii au descoperit cea mai lungă peșteră din lume!

  • Cel mai lung sistem de peșteri subacvatice din lume descoperit în Mexic de scafandri

    Descoperirea unei peșteri lungi de 347 km de proiectul Gran Acuifero Maya ar putea schimba istoria Maya.Un grup de scafandri a conectat două caverne subacvatice în estul Mexicului pentru a dezvălui ceea ce se crede a fi cea mai mare peșteră inundată din lume, o descoperire care ar putea schimba anumite lucruri legate de civilizația veche a Maya. Peninsula Yucatán este împânzită cu relicve monumentale ale popoarelor Maya, ale căror orașe au atras o rețea extinsă de gropi cunoscute ca cenote. Unele cenote aveau semnificație religioasă pentru mayași, ai căror descendenți rămân în regiune.

Gran Acuifero Maya, un proiect dedicat studiului și conservării apelor subterane ale peninsulei Yucatan, a arătat că peșterile în lungime de 347 kilometri (216 mile) au fost identificat după luni de explorare a unui labirint de canale subacvatice.
Guillermo de Anda, director și arheolog subacvatic în echipa Gran Acuifero Maya, a declarat că „uimitoarea” descoperire ar ajuta la înțelegerea dezvoltării culturii bogate a regiunii, dominată de civilizația Maya înainte de cucerirea spaniolă.
„Aceasta ne permite să apreciem mult mai clar cum au apărut ritualurile, locurile de pelerinaj și, în cele din urmă, marile așezări pre-hispanice pe care le cunoaștem”, a declarat el pentru Reuters.
500 de ani mai târziu, oamenii de știință descoperă ceea ce probabil a ucis aztecii

Descoperirea a fost făcută lângă stațiunea din Tulum, în peninsula Yucatan care este împânzită cu relicve monumentale ale poporului maya, ale cărui orașe au făcut obiectul unei rețele extinse de gropi legate de apele subterane cunoscute sub numele de cenote.
Unele cenote au dobândit o semnificație religioasă deosebită pentru Maya, ai căror descendenți continuă să locuiască în regiune.

VIDEO: Urmăriți în continuare imagini impresionante.

ecopolitic.ro/sursa: TheGuardian

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Campanii publicitare
    sales banner