Dezvăluiri incendiare / Ponta: Eu l-am luat pe Teodorovici din PNL; Crin mi-a spus: „Ia-mi-l de pe cap!”

ponta teodorovici

Fostul premier, Victor Ponta, lider al Pro România, a dezvăluit că el este ce care l-a luat din PNL pe actualul ministru al Finanţelor, Eugen Teodorovici, şi l-a făcut consilier. Ponta susţine că ulterior preşedintele PNL de la acea vreme, Crin Antonescu, i-ar fi spus să i-l ia pe Teodorovici de pe cap.

”Teodorovici nu m-a numit pe mine în nicio funcție. Eu l-am luat de la PNL, că nu voia să-l pună Crin Antonescu şi l-am luat consilier și după aceea l-am pus ministru. Era membru PNL și Crin mi-a zis: „Ia-mi-l de pe cap!”. Principalul conflict pe care l-am avut de gestionat şi se leagă de un evenoment recent, a fost atunci când Dragnea a venit la mine în birou, era numărul doi în partid și mi-a zis:

  • „Să-l dai afară pe securistul ăla, pe turnătorul ăla de Teodorovici, că uite ce a făcut, m-a pârât la OLAF cu Tel Drum”. Teodorovici era ministrul Fondurilor Europene. (…) Acuzaţia era gravă. L-am chemat pe Teodorovici și mi-a spus că OLAF i-a trimis lui faimoasa chestie cu cele 25 de milioane”, a afirmat Ponta la B1 tv, la emisiunea „Dosar de politician”.

Fostul premier a subliniat că nici Liviu Dragnea, nici Eugen Teodorovici nu au contestat Raportul OLAF referitor la Tel Drum, iar statul român a dar bani.

El crede că „Dragnea vrea acum să se dea victima celor de la UE”.

Ponta Dragnea
sursa foto: lumeapresei.ro

„Dar Dragnea şi Teodorovici au acceptat acel raport. Cum să nu recunoşti?

N-a contestat nimeni. Singurul lucru pe care Comisia Europeană l-a cerut şi pe care l-a făcut tot guvernul PSD  – mi se pare că era dl Tudose remier – a zis „domnule, trebuie să recuperaţi banii”.

Şi în 2017 s-a început recuperarea”, a povestit Ponta.

Eugen Teodorovici a declarat duminică, faptul că Ponta lansează atacuri la adresa lui pentru că vrea să îl asocieze cu introducerea de noi taxe și că el a fost cel care, atunci când Ponta era premier, i-a spus să renunțe la mai multe taxe. 

„Domnul Ponta vrea să bage bățul prin gard că așa îi place să facă. Spune că eu și doamna prim ministru suntem pasibili de ce? Să-și aducă aminte că tot ce a făcut așa cum i-a spus, când a făcut altfel decât i-am spus, a făcut rău. Mai multe nu spun,” a declarat Teodorovici la Antena 3.