miercuri, mai 25, 2022

Dîncu: Creşterea alocării din PIB pentru Apărare ne permite să accelerăm modernizarea Armatei Române

Ministrul Apărării Vasile Dîncu a declarat, că majorarea procentului din produsul intern brut pentru apărare, începând cu anul viitor, va duce la accelerarea modernizării Armata României şi a programelor de înzestrare.

„Armata României desfăşoară, în prezent, un program de modernizare profundă, care îi va asigura pentru multă vreme, de acum înainte, tehnologia şi tehnica de luptă modernă de care are nevoie, în condiţiile provocărilor de securitate care se manifestă în regiunea noastră. De anul viitor, vom avea un nivel sporit de alocare bugetară, care ne va permite să accelerăm cele mai importante dintre programele de achiziţii”, a declarat ministrul Apărării, Vasile Dîncu, potrivit unui comunicat de presă.

Ministrul Apărării a sublinita și importanța unor salarii decente pentru personalul militar.

”Avem nevoie de un sistem de salarizare decent pentru personalul militar şi civil care încadrează structurile armatei noastre, de măsuri care să asigure pensii echitabile asigurate tuturor rezerviştilor, indiferent de data trecerii în rezervă. Acestea nu sunt promisiuni de nivel politic, ci priorităţi majore ale mandatului meu de ministru,” a adăugat ministrul Apărării.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner