Dîncu, despre coaliţia PSD-PNL: În 2024 s-ar putea să candidăm împreună

Ministrul Apărării Naţionale a declarat, vineri seara, că PSD şi PNL colaborează surprinzător de bine. „N-am crezut că ne putem înțelege atât de bine”, a spus Vasile Dîncu la Digi 24.

Întrebat dacă cele două partide ar putea candida împreună la alegerile din 2024, Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD, a spus: „Asta rămâne de văzut, ține de parcursul pe care îl vom face în acești doi, trei ani până la alegeri dacă vom reuși să câștigăm în cultura colaborării, atunci s-ar putea să candidăm împreună, dar deocamdată și așa este bine, ne păstrăm fiecare identitatea noastră”.

„Vă spun că nu se rupe coaliția, nici anul acesta, nici anul viitor”, a mai afirmat Vasile Dîncu.

Vasile Dîncu a fost întrebat, vineri, la Digi 24, dacă a avut o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis, iar răspunsul a fost afirmativ.

„Da, am avut o întâlnire în sensul acesta. M-am întâlnit și în alte situații cu o președintele României. Președintele României este șeful Armatei până la urmă, este comandantul suprem al Armatei”, a spus Dîncu.

Dîncu a precizat că a discutat cu președintele României prioritățile pentru acest an, riscurile care există și modul prin care se va reuși integrarea în buget.

„Principalul lucru pe care ni l-a spus președintele și asta a spus-o la mai mulți miniștri, care au fost acolo, cu ce ne poate ajuta din funcția pe care o deține și în ce fel poate să ne sprijine pe noi ca să ne atingem obiectivele, inclusiv în PNNR, dar și celelalte obiective. A fost un fel de mână de ajutor pe care ne-a întins-o, pentru ca să putem lucra împreună mai eficient”, a spus Dîncu.

Dîncu a mai spus că nu a văzut în guvern niciodată nicio asperitate și niciun fel de diferență sau de partajare pe baza apartenenței politice a miniștrilor, a unor proiecte.

„Lucrăm împreună miniștrii liberali și miniștrii de la PSD și UDMR. De asemenea, nu am avut niciodată un conflict. Premierul colaborează cu noi în mod egal, indiferent de partidul de la care facem parte. Pot să spun sincer că în afară de acest dialog, dar și acest dialog, un dialog de la distanță, care nu are substanță, că de foarte multe ori dialogul dintre domnul Rafila și domnul Cîțu se referă la lucruri diferite, după cum am observat eu, pentru că unul este dintr-un Parlament care se află acum în vacanță și celălalt este din focul bătăliei cu pandemia. Eu cred că în proxima ședință pe care o facem în coaliție vom rezolva cele mai importante teme și inclusiv cele care au făcut obiectul dezbaterii”, a săus Vasile Dîncu, citează Mediafax.

Rusia nu este o amenințare directă pentru România, spune, vineri, ministrul Apărării, Vasile Dîncu. Acesta a spus că Rusia este, însă, o amenințare pentru securitatea din zonă.

Vasile Dîncu a fost întrebat, vineri, dacă Rusia o amenințare pentru România.

„Rusia, în momentul acesta, nu este o amenințare directă pentru România, dar este o amenințare pentru securitatea din zonă. Ori noi facem parte dintr-un sistem de apărare, sistemul NATO, deci noi reacționăm armonic cu toate celelalte țări. Am avut un B9, un summit la București, cu țările de pe flancul estic, cu reprezentanții B9, s-a întâlnit și președintele Statelor Unite, președintele Iohannis este foarte activ în străinătate, în discuții și promovarea intereselor țărilor de pe flancul estic. Evident că atunci când este nominalizată România în discursurile lui Putin, toată lumea mă întreabă dacă România este în pericol. Este vorba de una din revendicările propagandistice ale Rusiei, în care îi spun că bazele din România și Polonia pot fi folosite de o factură ofensivă, deși NATO a demonstrat că sunt doar de natură defensivă, deci nu pot fi folosite în acest moment pentru asta, dar evident că sunt declarații în care Rusia face presiune în negocierile mai mari cu NATO privind crearea unei centuri de securitate, care este greu de acceptat, pentru că este de fapt o centură de securitate care ar porni de la zidul Berlinului încoace și care cuprinde toate țările care au intrat în NATO după 1997 și care ar trebui să nu existe nici o prezență a NATO aici.

Ori noi, ca membri NATO, nu putem să spunem că se poate elimina prezența aici, dar este vorba de o situație de negociere, mai degrabă și evident că NATO se uită cu îngrijorare după Crimeea la ceea ce se întâmplă în acest moment Ucrainei și la ceea ce se întâmplă la granițele Poloniei, cu mișcările din Belarus, folosirea unei migrații de o manieră oarecum strategică care forțează țările, granițele unei țări europene importante”, spune Vasile Dîncu, la Digi 24.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare