Directorii companiilor din Primăria Capitalei, declarate ilegale, RECȚIONEAZĂ – Politicienii din PNL şi USR, amenințați cu judecata

gabriela firea

Cei care denigrează companiile municipale, inclusiv politicienii şi liderii politici, ar putea fi daţi în judecată, cel mai probabil, de către directorii companiilor municipale.

Acest lucru a fost discutat în aceste zile de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, cu respectivii manageri, aceştia contactând deja şi o casă de avocatură.

„Am discutat cu directorii acestor companii, şi ei deja studiază posiblitatea şi, de asemenea, au contractat şi o casă de avocatură pentru a-i da în judecată pe toţi cei care denigrează companiile municipale, inclusiv pe liderii politici. În codul comercial sunt prevederi exprese în ceea ce priveşte valoarea brand-ului unei companii, apărarea reputaţiei. În acest moment, aceste companii au contracte în derulare interne şi externe, au angajaţi şi proiecte şi, văzând cât sunt de defăimate într-o parte a presei, prin preluarea declaraţiilor nefundamentate juridic a reprezentanţilor Opoziţiei din Consiliul General, practic sunt afectate ca şi brand.

Companiile municipale îşi desfăşoară activitatea în continuare, ele nu au fost nici radiate de la Registrul Comerţului, nici suspendate, nu au fost declarate nici ilegale”, a declarat luni Gabriela Firea.

Primarul Capitalei a reafirmat că nicăieri în România votul pentru buget nu se dă în majoritate calificată de două treimi, nici în Parlament, nici în privinţa înfiinţării companiilor naţionale, nici a societăţilor altor municipii, votul fiind de fiecare dată de jumătate plus unu.

„Constat faptul că în Bucureşti avem o noutate. Ţin să subliniez faptul că noi am câştigat 28 de procese cu USR şi PNL, cu siguranţă îl vom câştiga şi pe acesta, pentru că justeţea faptelor noastre este dovedită şi o vom susţine în continuare. Nu facem decât ceea ce ne permite legea. (…) Procesele deschise de PNL şi USR vor dura vreo 10 ani. Vom fi mult mai bătrâni când vor trebui să constate că au deschis şampania mult prea devreme, că s-au bucurat prea devreme şi neîntemeiat. Este trist că politica se face astfel, pe viaţa bucureştenilor”, a spus Firea.

Aceasta mai spune că în ultimii doi ani PNL şi USR nu au reuşit să aducă niciun proiect, în schimb s-au ocupat doar de plângeri penale „care nu ţin de foame”.