Directorul Spitalului Județean Timișoara, dezamăgit de rata scăzută de vaccinare din România: ”Suntem în afara lumii civilizate”

Dr. Dorel Săndesc, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Timișoara, afirmă că România se află în afara lumii civilizate în ceea ce privește ratele de vaccinare, scrie activenews.ro.
”Într-o statistică recentă, 2023, la nivel internațional cu 179 de țări, în ceea ce privește vaccinarea cu un vaccin obișnuit, România se află pe gloriosul loc 175, adică au rate mai mici decât România patru țări, printre care Guineea Ecuatorială, Sudanul de Sud, Papua Noua Guinee, aici suntem în acest moment.
Adică deasupra noastră, cu procente mai mari sunt țări ca și  Gabonul, Camerunul,  Siria are cu cel puțin 10% rate mai mari, iar primele țări din zona europeană, care au rate mai mari decât noi, sunt cu 23-24 de poziții mai sus și sunt Ucraina și Bosnia Herțegovina. Concluzia este clară: suntem în afara lumii civilizate, în ceea ce privește vaccinarea și dacă continuăm așa, riscăm să devenim țara cu cea mai mică rată de vaccinare.
În acest moment, rata de vaccinare la vaccinul triplu în Româna este de 68 %. Situația este absolut dramatică, cred că numai dacă ești total în afara subiectului și nebun poți să te mândrești cu această situație și să spui: iată, ce deștepți suntem noi că nu ne-am lăsat prostiți să fim vaccinați”, a arătat medicul, citat de portalul Educație Privată.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare